Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Victor Negrescu: E nevoie ca într-adevăr consumatorii să fie egali pe întreg teritoriul UE

25.09.2017 | JURIDICE.ro
Newsletter
Instagram
Facebook

Vineri, 22 septembrie 2017, în cadrul dezbaterii „Protecția consumatorului – element esențial în realizarea unei piețe interne mai aprofundată și mai echitabilă“, Victor Negrescu, ministru delegat pentru Afaceri Europene, a precizat că este necesară o legislație eficientă în materia protecției drepturilor consumatorului, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

Victor Negrescu: „Ceea ce trebuie să ghideze acțiunile noastre, ca state și ca decidenți, este interesul suprem al cetățeanului european. Ideea de consumator este strâns legată de esența Uniunii Europene, Piața Internă. Nu putem avea o Piață Internă echilibrată fără să avem o legislație eficientă privind drepturile consumatorului, în toate sectoarele-cheie definite de Comisia Europeană: produsele alimentare, energia, servicii financiare, transport, digital. E nevoie ca într-adevăr consumatorii să fie egali pe întreg teritoriul Uniunii Europene, nu e normal ca un produs cumpărat într-o țară să aibă o calitate mai slabă decât produsul similar, vândut cu aceeaşi etichetă, într-un alt stat membru. După cum afirma și președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, «într-o Uniune în care toți suntem egali, nu pot exista consumatori de categoria a doua». Încrederea consumatorilor în rețelele și serviciile digitale este, de asemenea, esențială pentru dezvoltarea unei economii digitale europene competitive. Tema se va regăsi și pe agenda Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.”

Newsletter
Instagram
Facebook

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate