DNA-Timișoara. Trafic de influență. Punerea în mișcare a acțiunii penale, reținere. UPDATE: Control judiciar, trimitere în judecată
1 noiembrie 2017 | Anamaria Magdalena SĂRSAN
31 octombrie 2017: Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului P. C., avocat în cadrul Baroului Timiș, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În cursul anului 2017, în contextul desfășurării unui proces civil de partaj, inculpatul P. C., în calitate de avocat în cadrul Baroului Timiș, a pretins de la una dintre părțile implicate în cauză suma de 2.000 euro.
Banii respectivi au fost pretinși pentru ca inculpatul să intervină pe lângă un executor judecătoresc și să-l determine să permită persoanei respective ca, printr-o modalitate ilicită, să vândă un imobil, astfel încât acesta să nu mai poată fi supus procedurii de executare silită.
Ulterior, în același context, în perioada august – septembrie 2017, inculpatul Panduru Cosmin și-a mărit pretențiile la 4.000 de euro, din care 2.000 i-au fost remiși efectiv la data de 26 septembrie 2017.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Timișoara, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.
Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
:: Sursa : www.pna.ro
***
DNA-Timișoara. Trafic de influență. Punerea în mișcare a acțiunii penale, reținere.
26 septembrie 2017: Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 26 septembrie 2017, a inculpatului P. C., avocat în cadrul Baroului Timiș, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
În cursul anului 2017, în contextul desfășurării unui proces civil de partaj, inculpatul P. C., în calitate de avocat în cadrul Baroului Timiș, a pretins de la una dintre părțile implicate în cauză suma de 2.000 euro. Banii respectivi au fost pretinși pentru ca inculpatul să intervină pe lângă un executor judecătoresc și să-l determine să permită persoanei respective să vândă un imobil, astfel încât acel imobil să nu mai poată fi supus procedurii de executare silită. Ulterior, în același context, în perioada august – prezent, inculpatul și-a mărit pretențiile la 4.000 de euro, bani ce urmau să-i fie remiși în două tranșe.
Inculpatului P. C. i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
La data de 27 septembrie 2017, inculpatul P. C. urmează să fie prezentat Curții de Apel Timișoara, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
:: Sursa: www.pna.ro
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro