« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE
 1 comentariu

Arabia Saudită. Femeile vor avea voie să dețină permis de conducere. UPDATE: Noi drepturi pentru femei. Data de la care femeile vor putea șofa
09.05.2018 | Irina RÎMARU

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Marți, 8 mai 2018: Generalul Mohammed al-Bassami, directorul Departamentului de Circulație, din subordinea ministerului de Interne, a anunț că femeile din Arabia Saudită vor putea să șofeze începând cu 24 iunie 2018, potrivit gulfnews.com.

***

Sâmbătă, 16 decembrie 2017: Femeile din Arabia Saudită vor putea, de asemenea, să conducă motociclete şi camioane începând cu iunie 2018, au clarificat autorităţile, potrivit dailymail.co.uk.

***

Marți, 26 septembrie 2017: Guvernul Arabiei Saudite a anunțat că a emis un decret care le permite femeilor sa dețină permis de conducere, potrivit telegraph.co.uk.

Rapoartele necesare vor fi pregătite în termen de 30 de zile, așa încât ordinul să poată fi implementat până în iunie 2018.

Arabia Saudită este singura țară din lume care le interzice femeilor să șofeze.

Irina Rîmaru

Cuvinte cheie: , , ,
Secţiuni: INTERNAȚIONAL, _CONTENT | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Arabia Saudită. Femeile vor avea voie să dețină permis de conducere. UPDATE: Noi drepturi pentru femei. Data de la care femeile vor putea șofa”

  1. Amelia FARMATHY spune:

    Aceasta știre ar trebui încadrată într-o ipotetică secțiune de EV mediu juridic.
    La urma urmei ar fi prea mult și mult prea curând să o numim progres, cât timp ea nu face decât să arate că se încearcă a se conferi alte limite – totuși, încă departe de a fi rezonabile – absurdului de a considera o ființă inferioară, firește sub aparența ”bunei intenții” a ”protejării” sale de când se naște până ce va privi spre Mecca, dormindu-și somnul veșnic, doar pentru că nu-i bărbat.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD