Secţiuni » Arii de practică » Business » Insolvenţă
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti
2 comentarii

Legea ref. insolvența persoanei fizice, amânată a treia oară


28 septembrie 2017 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații, Insolvență

Miercuri, 27 septembrie 2017, Robert Cazanciuc, președintele Comisiei juridice din Senat, a declarat că legea privind insolvența persoanei fizice a fost amânată pentru a treia oară, pentru intrarea în vigoare a acesteia fiind necesare modificări, potrivit agerpres.ro.

Robert Cazanciuc: „Le-am spus colegilor din Parlament: dacă proiectul legii insolvenței persoanelor fizice ar fi urmat procedura, nu am fi fost în situația de a amâna de trei ori aplicarea acestei legi. Știam că nu sunt pregătite instanțele, că nu sunt pregătite autoritățile de stat, dar eu îmi aduc aminte că votul a fost unanim în Parlament pe acest proiect.

Este o ipocrizie transpartinică, din păcate, care ne blochează la un moment dat, apoi ne mirăm: „Vai, nu merge legea insolvenței persoanelor fizice!”. Pe bune? Dar cine a adoptat legea integral, așa cum a fost propusă, fără nicio dezbatere reală, când noi am propus să intre într-un circuit de avizare, de dezbatere reală cu cei care vor fi chemați să aplice legea? Ați zis: „Lasă, că nu avem timp acum, că are nevoie societatea de acest proiect”. Da, are nevoie, dar un proiect neadecvat o să încurce lumea, ca dovadă că ieri a fost amânată pentru a treia oară intrarea în vigoare și probabil, dacă nu vom face o discuție serioasă despre forma actuală a legii, vom fi obligați să o amânăm din nou. Lipsa de dialog aici duce. La fel și ipocrizia. Ipocrizia distruge România.

La rândul său, Daniel Barbu, membru în Consiliul de Conducere al Institutului Național pentru Pregătirea Practicienilor în Insolvență a menționat că această lege, în forma actuală, nu are cum să fie aplicată.

Daniel Barbu: „Ca unul care a încercat să țină cursuri pe tema acestei legi la noi la institut, pot să vă spun că așa cum este acum legea insolvenței persoanelor fizice, ea este inaplicabilă, din punctul de vedere al nostru, al celor care încercăm să o aplicăm și să o explicăm. Este foarte încâlcită, are nevoie de foarte multe resurse, dovadă că a fost și anulată aplicarea ei. Așa că, atunci când se va unifica povestea insolvenței într-un singur cod mare, clar și aplicabil, poate se va interveni și acolo.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică