Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti
CMS CMK
 
Print Friendly, PDF & Email

A treia emisiune de obligațiuni International Investment Bank începe tranzacționarea la BVB
28.09.2017 | JURIDICE.ro


Joi, 28 septembrie 2017, a treia emisiune de obligațiuni corporative emise de International Investment Bank (IIB) pe piața de capital din România a fost admisă la tranzacționare pe piața principală a Bursei de Valori București, potrivit unui comunicat BVB.

Emisiunea este formată din două tranșe, ambele cu o scadență de 3 ani: tranșa (simbol IIB20) în monedă românească este de 300 milioane lei cu o dobândă ROBOR 3M + 1,5%, iar cea în valută (simbol IIB20E) de 60 milioane euro cu o dobândă de 1,593% pe an.

Nikolay Kosov, președintele Consiliului de Administrație al IIB: „Fără nicio exagerare, emisiunea ar putea fi descrisă ca o ocazie istorică atât pentru IIB, cât și pentru România. Pentru prima dată, IIB a emis obligațiuni denominate în euro într-o țară din afara zonei euro. Valoarea emisiunii pentru România este cu atât mai mare cu cât IIB a devenit primul emitent de la Bursa de Valori București care a plasat obligațiuni denominate în euro.

Pentru prima dată în istoria pieței de capital românești, o emisiune de obligațiuni a fost decontată direct în euro. „Este o realizare majoră. Vorbim practic de două oferte de emisiune a două serii de obligațiuni ale aceluiași emitent, în lei și în euro, utilizând infrastructura pieței de capital românești, în premieră cu tranzacționare și decontare în euro în România. Suntem convinşi că prin implementarea de către Grupul BVB a regulilor și practicilor de tranzacționare și decontare utilizate în piețele mature europene contribuim în mod semnificativ la creșterea gradului de încredere şi atractivitate al pieței noastre pentru investitorii străini,” a declarat Lucian Anghel, președintele BVB.

Silvia Buicănescu, directorul general al Depozitarului Central: „Speram ca acest nou serviciu să fie din ce în ce mai utilizat de catre emitenți și intermediari și să urmeze alte listări de instrumente financiare denominate în euro. Drumul a fost deschis cu succes, primele rezultate sunt foarte bune, așa că așteptăm cu interes cât mai multe astfel de operațiuni.

Emisiunea a fost intermediată de BT Capital Partners și Banca Comercială Română.

Daniela Secară, director general adjunct BT Capital Partners: „Succesul primei emisiuni de obligațiuni corporative decontate în euro și listate la Bursa de Valori București confirmă încă o dată profesionalismul și determinarea echipei BT Capital Partners și constituie o promisiune de diversificare a produselor financiare de pe piață. Colaborarea cu IIB în emiterea de obligațiuni corporative este deja o tradiție, care ne dorim a fi continuată. De asemenea, ne bucurăm că putem fi de ajutor în continuare mediului financiar românesc prin atragerea de fonduri destinate finanțării afacerilor locale.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate