Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

Bogdan Mateescu: Am rugămintea către toți factorii de decizie să nu distorsioneze realitatea


28 septembrie 2017 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Joi, 28 septembrie 2017, jud. Bogdan Mateescu, membru al Consiliului Superior al Magistraturii a declarat că, de cele mai multe ori, discursul public cu privire la sistemul de justiție este manipulator, manifestându-și regretul pentru faptul că în proiectul de modificare a Legilor Justiției nu s-a ținut cont de propunerile CSM, potrivit agerpres.ro.

Bogdan Mateescu: „Înghit din ce în ce mai greu discursul public, manipulator la adresa realității din sistemul de justiție. Da, nu este perfect. Da, societatea are așteptări și eu și noi și toți avem așteptări (…). Însă am rugămintea către toți factorii de decizie să nu distorsioneze realitatea, să nu manipuleze discursul public și să creeze propuneri coerente și în scopul respectării independenței sistemului judiciar în ansamblul său, reglementat de către Constituție ca autoritate judecătorească, pentru că acesta este un câștig al cetățeanului și nu al judecătorului sau procurorului. Mi-am manifestat regretul și vreau să vă mulțumesc eu însumi pentru că împreună am încercat să îndreptăm ceva prin propriile observații care nu am certitudinea că vor conta în vreun fel. Celelalte nu au contat în marea lor majoritate. Am încercat să îndreptăm dispoziții aberante. (…) Regret, doamna președinte (Mariana Ghena — n.r.), că nici de data asta ministrul Justiției nu a ținut cont de propunerile noastre și că multe dintre propuneri se bazează pe crearea artificială a unor pretexte în virtutea atingerii unei părți a independenței judecătorului și mă refer aici exact la chestiunea legată de Inspecția Judiciară.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică