Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

PICCJ. Comercializarea produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător. Punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinere, control judiciar
29.09.2017 | Adina GANȚOLEA

Adina Maria Ganțolea

Adina Maria Ganțolea

PICCJ. Comercializarea produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător. Punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinere, control judiciar.

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au dispus, luni, 25 septembrie 2017, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea inculpaților L. N. (caporal în cadrul unei unități militare) și I. G., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere de către orice persoană  în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, peste limita a 1 kg tutun de fumat,  prev. de art. 452 alin. 1 lit. h din Legea 227/2015 cu referire la art. 296 ind. 1, alin. 1 lit. “l” din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal cu aplicarea art. 5 Cod penal. De asemenea, în cauză sunt cercetați pentru aceeași infracțiune și suspecții L. N., V. P., S. C. și P. I., precum și suspecții Z. C., I. C. și P. M., aceștia din urmă pentru complicitate la comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, peste limita a 1 kg tutun de fumat,  faptă  prev. de art. 48 Cod penal raportat la art. 452 alin. 1 lit. h din Legea 227/2015 cu referire la art. 296 ind. 1, alin. 1 lit. “l” din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal cu aplicarea art. 5 Cod penal. La data de 26 septembrie 2017, procurorii militari au dispus măsura preventivă a controlului judiciar față de cei doi inculpați.

Cercetările efectuate în cauză au relevat următoarea situație de fapt:

La domiciliul său din municipiul Buzău, unde deținea utilaje profesionale pentru curățarea tutunului vrac, pentru mărunțirea tutunului prelucrat și pentru cântărirea și ambalarea tutunului pentru fumat, inclusiv mașini pentru umplerea tuburilor de țigarete cu tutun, inculpatul L. N. a coordonat activități de preparare a tutunului, persoanele implicate fiind remunerate cu sume cuprinse între 150 și 200 lei pe săptămâna de lucru.

Produsele rezultate din activitatea infracțională (tutun vrac, țigarete, tuburi pentru țigarete, diverse accesorii etc.) erau comercializate prin intermediul a două puncte de lucru, precum și prin transportul acestora de către unii dintre inculpați sau suspecți cu diferite autovehicule.             

Punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi trimiterea în judecată reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.

:: sursa: www.mpublic.ro

Adina Ganțolea


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.