Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Citeşte mai mult: Banking, Dreptul Uniunii Europene, Flux informații

BNR. Ghid ref. evaluarea prudențială a achizițiilor

28 septembrie 2017 | JURIDICE.ro

Miercuri, 27 septembrie 2017, Banca Națională a României a publicat Ghidul comun privind evaluarea prudențială a achizițiilor și majorarea participațiilor calificate în sectorul financiar, potrivit unui comunicat BNR.

Ghidul a fost elaborat în conformitate cu art. 16 din Regulamentul (UE) nr. 1093/2010 de instituire a Autorității europene de supraveghere (Autoritatea bancară europeană), cu art. 16 din Regulamentul (UE) nr. 1094/2010 de instituire a Autorității europene de supraveghere (Autoritatea europeană pentru asigurări și pensii ocupaționale) și în conformitate cu art. 16 din Regulamentul (UE) nr. 1095/2010 de instituire a Autorității europene de supraveghere (Autoritatea europeană pentru valori mobiliare și piețe) – Regulamente AES.

Ghidul este aplicabil autorităților competente astfel cum sunt definite în Regulamentele AES, în vederea evaluării prudențiale a achizițiilor și a majorării participațiilor calificate în întreprinderile țintă.

Ghidul urmărește clarificarea unor aspecte procedurale și a criteriilor de evaluare care trebuie aplicate de autoritățile competente în ceea ce privește evaluarea prudențială (inclusiv în procesul autorizării instituțiilor de credit) a achizițiilor și a majorării participațiilor calificate în sectorul financiar.

:: Ghidul în limba română
:: Ghidul în limba engleză

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică