« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE
 1 comentariu

Întâlnire Tudorel Toader – Federația Națională Sindicală PROJUST
28.09.2017 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Miercuri, 27 septembrie 2017, prof. univ. dr. Tudorel Toader, ministrul Justiției, și conf. univ. dr. Marieta Safta, secretar de stat, au organizat la sediul Ministerului Justițieio întrevedere cu reprezentanții Federației Naționale Sindicale PROJUST, organizaţie sindicală ce reprezintă mai mult de 50% din personalul de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi parchetelor de pe lângă acestea, potrivit unui comunicat al MJ.

Discuțiile au vizat, în principal:
– aspecte legate de eventuala modificare și completare a cadrului legal actual referitor la statutul personalului auxiliar de specialitate din cadrul instanțelor judecătorești și al parchetelor;
– unele efectele ale Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, în vigoare de la data de 1 iulie 2017;
– uniformizarea salariilor la nivel național pentru categoria profesională a personalului auxiliar de specialitate;
– plata orelor suplimentare;
– regulamentele referitoare la cariera grefierilor elaborate de Consiliul Superior al Magistraturii;
– plata drepturilor salariale restante ca urmare a aprobării ordonanței de urgență a Guvernului nr.63/2017 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2017.

În acest context, ministrul Justiției a precizat că aspectele abordate cu această ocazie vor fi avute în vedere în contextul promovării unui act normativ care vizează modificarea actualei legislații privind cariera, drepturile și obligațiile grefierilor.

Cuvinte cheie: , , , ,
Secţiuni/categorii: Sistemul judiciar, _CONTENT

Pentru toate secţiunile JURIDICE.ro click aici
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Întâlnire Tudorel Toader – Federația Națională Sindicală PROJUST”

  1. Florin-Iulian HRIB spune:

    Grefieri din toată ţara, UNIŢI-VĂ!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD