Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE
2 comentarii | 
Print Friendly, PDF & Email

AMR. Precizări în contextul avizării negative a proiectului de modificare a Legilor Justiției
29.09.2017 | JURIDICE.ro

Joi, 28 septembrie 2017, în contextul avizării negative a proiectului de modificare a Legilor Justiției de către Consiliul Superior al Magistraturii, Asociația Magistraților din România a transmis următoarele, potrivit agerpres.ro: „Asociația Magistraților din România (AMR) a făcut eforturi susținute pentru a participa, în anii 2015 și 2016, la grupurile de lucru privind proiectul de modificare a Legilor Justiției, inițiat de Consiliul Superior al Magistraturii, și pentru a redacta observații/propuneri argumentate cu luarea în considerare a realităților și necesităților sistemului judiciar. În acest context, unele momente nu au fost deloc ușoare întrucât, astfel cum a observat AMR, Consiliul Superior al Magistraturii și/sau Ministerul Justiției încercau să impună propuneri ce n-aveau de-a face cu progresul sau confirmau o stare de lucruri contrară dorinței ori voinței magistraților și bunului mers al sistemului. (…)

Avizul negativ dat azi în Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a făcut una cu pământul toate propunerile, bune sau nu, necesare sau prejudiciante, de înlăturat sau perfectibile. Și odată cu ele au fost date de-o parte strădaniile noastre de câțiva ani pentru a-i convinge pe titularii dreptului de inițiativă și pe legiuitor că trebuie să fim ascultați, că știm ce spunem, că nu ne apucăm de opinii doar ca să nu tăcem, că o modificare a bazei sistemului judiciar nu se face nici din pix și nici fără implicarea directă, efectivă și permanentă a reprezentanților acestui sistem, a colegilor magistrați, a asociațiilor profesionale. (…)

Dacă veți consulta propunerile și observațiile formulate de Comisia nr. 1 — Legislație și cooperare interinstituțională (formată din 8 judecători și 5 procurori), publicate azi pe site-ul CSM, cu privire la Legile nr. 303/2004, 304/2004, 317/2004, veți vedea că o seamă din lucrurile bune și din cele rele cuprinse în proiect au tocmai opinia pe care o doreau magistrații. Și-atunci, cum, Doamne, iartă-ne, unu cu unu fac zero?! De ce n-am putut despica apele? Să fi fost cuvenita separare a carierelor o miză atât de mare?


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Au fost scrise până acum 2 de comentarii cu privire la articolul “AMR. Precizări în contextul avizării negative a proiectului de modificare a Legilor Justiției”

  1. Mihail EMINOVICI spune:

    Aceste precizari au fost redactate in studiourile a3 sau rotv?

  2. Mihail EMINOVICI spune:

    A avut o contributie la scrierea lor MODERAT sau MODERAT?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.