Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete
2 comentarii

AMR. Precizări în contextul avizării negative a proiectului de modificare a Legilor Justiției
29.09.2017 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 28 septembrie 2017, în contextul avizării negative a proiectului de modificare a Legilor Justiției de către Consiliul Superior al Magistraturii, Asociația Magistraților din România a transmis următoarele, potrivit agerpres.ro: „Asociația Magistraților din România (AMR) a făcut eforturi susținute pentru a participa, în anii 2015 și 2016, la grupurile de lucru privind proiectul de modificare a Legilor Justiției, inițiat de Consiliul Superior al Magistraturii, și pentru a redacta observații/propuneri argumentate cu luarea în considerare a realităților și necesităților sistemului judiciar. În acest context, unele momente nu au fost deloc ușoare întrucât, astfel cum a observat AMR, Consiliul Superior al Magistraturii și/sau Ministerul Justiției încercau să impună propuneri ce n-aveau de-a face cu progresul sau confirmau o stare de lucruri contrară dorinței ori voinței magistraților și bunului mers al sistemului. (…)

Avizul negativ dat azi în Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a făcut una cu pământul toate propunerile, bune sau nu, necesare sau prejudiciante, de înlăturat sau perfectibile. Și odată cu ele au fost date de-o parte strădaniile noastre de câțiva ani pentru a-i convinge pe titularii dreptului de inițiativă și pe legiuitor că trebuie să fim ascultați, că știm ce spunem, că nu ne apucăm de opinii doar ca să nu tăcem, că o modificare a bazei sistemului judiciar nu se face nici din pix și nici fără implicarea directă, efectivă și permanentă a reprezentanților acestui sistem, a colegilor magistrați, a asociațiilor profesionale. (…)

Dacă veți consulta propunerile și observațiile formulate de Comisia nr. 1 — Legislație și cooperare interinstituțională (formată din 8 judecători și 5 procurori), publicate azi pe site-ul CSM, cu privire la Legile nr. 303/2004, 304/2004, 317/2004, veți vedea că o seamă din lucrurile bune și din cele rele cuprinse în proiect au tocmai opinia pe care o doreau magistrații. Și-atunci, cum, Doamne, iartă-ne, unu cu unu fac zero?! De ce n-am putut despica apele? Să fi fost cuvenita separare a carierelor o miză atât de mare?

Secţiuni: Content, Sistemul judiciar | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO