Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Klaus Iohannis a participat la reuniunea informală a Consiliului European ref. viitorul digital al Europei
02.10.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Content, Cyberlaw
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 29 septembrie 2017, Administrația Prezidențială a informat că, în perioada 28-29 septembrie 2017, Klaus Iohannis, Președintele României, a participat la reuniunea informală a Consiliului European, axată în principal pe viitorul digital al Europei, care s-a desfășurat la Tallinn, în Estonia, potrivit unui comunicat.

Astfel, în prima zi a evenimentului, liderii Uniunii Europene au avut un schimb de opinii cu privire la procesul de reflecție vizând viitorul Europei, concluzia desprinsă fiind că se impune consolidarea Uniunii fără modificarea imediată a Tratatelor.

În ceea ce privește a doua zi a evenimentului, discuțiile s-au concentrat pe două teme majore, respectiv „Viitorul guvernării şi securitatea”, vizând rolul Uniunii Europene, al statelor membre în consolidarea încrederii în mediul de securitate în domeniul digital şi „Viitorul economiei şi societății”, referitor la nevoile viitoare ale Uniunii în materie de infrastructură, piaţă şi forţă de muncă.

În discursul său, Klaus Iohannis a subliniat importanța asigurării în Uniunea Europeană a unui flux liber al datelor fără caracter personal ca o condiție esențială pentru succesul implementării agendei digitale a Uniunii. Totodată, acesta apreciat că se impun măsuri eficiente și urgente pentru evitarea atacurilor cibernetice sau pentru diminuarea efectelor unor astefel de atacuri, întrucât acestea pot genera grave prejudicii economiei și securității în Uniune.

O altă temă abordată a fost digitalizarea serviciilor publice, a serviciilor oferite de administrația centrală și de administrațiile locale, liderii europeni constatând că încă nu se poate vorbi despre o piață digitală unică în Uniunea Europeană, întrucât mai sunt multe piedici care trebuie înlăturate.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti