Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Afaceri transfrontaliere
CărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Klaus Iohannis a participat la reuniunea informală a Consiliului European ref. viitorul digital al Europei
02.10.2017 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Vineri, 29 septembrie 2017, Administrația Prezidențială a informat că, în perioada 28-29 septembrie 2017, Klaus Iohannis, Președintele României, a participat la reuniunea informală a Consiliului European, axată în principal pe viitorul digital al Europei, care s-a desfășurat la Tallinn, în Estonia, potrivit unui comunicat.

Astfel, în prima zi a evenimentului, liderii Uniunii Europene au avut un schimb de opinii cu privire la procesul de reflecție vizând viitorul Europei, concluzia desprinsă fiind că se impune consolidarea Uniunii fără modificarea imediată a Tratatelor.

În ceea ce privește a doua zi a evenimentului, discuțiile s-au concentrat pe două teme majore, respectiv „Viitorul guvernării şi securitatea”, vizând rolul Uniunii Europene, al statelor membre în consolidarea încrederii în mediul de securitate în domeniul digital şi „Viitorul economiei şi societății”, referitor la nevoile viitoare ale Uniunii în materie de infrastructură, piaţă şi forţă de muncă.

În discursul său, Klaus Iohannis a subliniat importanța asigurării în Uniunea Europeană a unui flux liber al datelor fără caracter personal ca o condiție esențială pentru succesul implementării agendei digitale a Uniunii. Totodată, acesta apreciat că se impun măsuri eficiente și urgente pentru evitarea atacurilor cibernetice sau pentru diminuarea efectelor unor astefel de atacuri, întrucât acestea pot genera grave prejudicii economiei și securității în Uniune.

O altă temă abordată a fost digitalizarea serviciilor publice, a serviciilor oferite de administrația centrală și de administrațiile locale, liderii europeni constatând că încă nu se poate vorbi despre o piață digitală unică în Uniunea Europeană, întrucât mai sunt multe piedici care trebuie înlăturate.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate