Secţiuni » Articole » Opinii
Opinii
Condiţii de publicare
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Citeşte mai mult: Flux informații, Opinii, SELECTED

Educație juridică: trece vara, vine toamna, noi suntem aici

2 octombrie 2017 | Lucian CHECHERIŢĂ
Lucian Checheriță

Lucian Checheriță

Activitățile de educație juridică non-formală ținute pentru tineri în cadrul proiectului național EDUIURIS de către asociația VeDem Just au continuat și în această vară, cu realizări inedite. Mai mult, odată cu începutul toamnei, am reluat lecțiile gratuite de formare a celor care vor să predea educația juridică în școli și licee.

14.07.2017: Un număr de 80 olimpici internaționali și liceeni performeri în diverse domenii, reuniți în Cluj-Napoca din peste 30 de orașe din România și Moldova în programul „Creatori de Viitor” au participat la o lecție de educație juridică ținută de judecătorul Cristi Danileț. 15 manuale de educație juridică au fost distribuite în mod gratuit participanților.

29.07.2017: A avut loc primul proces simulat cu elevi, înregistrat integral și difuzat publicului. Evenimentul a avut loc la Vatra Dornei, jud. Suceava în cadrul Festivalului de „Artă și cultură urbană DORNA ART”, ediția a treia. Înregistrarea poate fi urmărită AICI.

27.08.2017: A avut loc primul proces simulat cu elevi, care a fost transmis în direct la o televiziune locală și care se bucură de o traducere în limba engleză. Evenimentul a avut loc la Bascov, jud. Argeș cu ocazia evenimentului „Ziua Bascovului”. Înregistrarea poate fi urmărită AICI.

11.09.2017: Un număr de 30 de avocați ce practică dreptul în raza județului Cluj, au urmat un curs prin care au dobândit tehnici și metode pentru a preda educația juridică în școli și licee. În maxim o lună ei vor începe să meargă în unitățile școlare din localitățile clujene, în baza protocolului semnat deja între Baroul Cluj, asociația VeDemJust și Inspectoratul Școlar Județean Cluj. Cursul a fost ținut de judecătorul Cristi Danileț.

22.09.2017: Elevii clasei a IX-a de la Colegiul Tehnologic ,,Decebal” din Caransebeș au participat la o ora de educație juridică cu tema ,,Copilul și Școala” ținute de studenta Mianda-Lorena Buzatu.

26.09.2017: Elevii din clasa a XII-a D de la Colegiul Național „Mircea Scarlat” din Alexandria au beneficiat de o lecție de educație juridică și de prezentarea manualului disponibil gratuit. Lectori au fost studentele Cătălina E. Cristea și Miruna-Casiana Dumitrașcu, foste eleve la acest colegiu, pregătite la un curs de predare nonformală a educației juridice organizat de asociația VeDemJust anul trecut, la București. La televiziunea locală a fost prezentat acest eveniment AICI.

26.09.2017: Un număr de 75 de elevi de la clasele de filologie și biologie-chimie ale Colegiului National ,,Mihai Eminescu” Petroșani au participat la o lecție de educație juridică ținută de studentul la Drept în anul doi la Universitatea București, Sergiu Agachi. Și acest student a participat la un curs de formare organizat de VeDem Just.

26.09.2017: Elevii clasei a VI-a de la Colegiul National „C.D. Loga” au participat la o oră de Educație Juridică, având ca tema ,,Facebook-ul și Mass-Media”, ținută de studenta Mianda-Lorena Buzatu.

28.09.2017: Elevii clasei a VII-a de la Colegiul National, „C.D. Loga” din Caransebeș au participat la o oră de Educație Juridică, dezbătând tema „Facebook și Mass-Media”, ținută de studenta Mianda-Lorena Buzatu.

30.09.2017: Un număr de 70 de consilieri juridici din Oradea, Arad și Timișoara au participat la un curs de instruire în „Metode și tehnici de predare non-formală a educației juridice în școli și licee” organizat de către Ordinul Consilierilor Juridici Bihor și VeDemJust. Cursul a fost ținut de Cristi Danileț și Cristian Ardelean, membri VeDem Just.

Cei care doresc să știe mai multe despre proiectele noastre și/sau să susțină cu diverse resurse activitățile dedicate noii generații sunt așteptați să acceseze pagina de web a asociației Voci pentru Democrație și Justiție.

Lucian Checheriță,
Președinte VeDem Just

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Arii de practică

Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică
Specialişti
Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică