« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Executori judecătoreşti
Official partner: Uniunea Naţională a Executorilor Judecătoreşti din România
Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti
JURIDICE

Protocol de colaborare PICCJ – UNEJ
03.10.2017 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) a încheiat marți, 3 octombrie 2017, un Protocol de colaborare cu Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești (UNEJ) în scopul creșterii eficienței urmăririi penale în cazul infracțiunilor săvârșite în legătură cu executarea silită a hotărârilor judecătorești și a altor titluri executorii, precum și pentru o bună administrare a procedurii execuționale.

Documentul a fost semnat de Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, și Marius Iacob Morari, președintele UNEJ. În virtutea acestui protocol, părțile își propun o serie de obiective și domenii de colaborare, între care: punerea la dispoziţia Ministerului Public, de către executorii judecătorești, a datelor și informaţiilor – relevante şi utile – despre persoane, indicii materiale şi documentare, stări şi circumstanţe în legătură cu comiterea unor posibile fapte care aduc atingere domeniilor la care se referă Protocolul; punerea la dispoziția executorilor judecătorești de către Ministerul Public a datelor și informaţiilor necesare executării hotărârilor judecătorești și a altor titluri executorii, în condițiile legii; valorificarea eficientă a capacităţilor specifice deţinute de părţi pentru prevenirea, descoperirea şi combaterea infracțiunilor săvârșite în legătură cu executarea silită a hotărârilor judecătorești și a altor titluri executorii; cooperarea cu alte instituții în procedura executării silite (de exemplu, Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate și Agenția Națională de Administrare Fiscală ș.a.).

Totodată, Protocolul mai vizează participarea, în parteneriat, în cadrul unor proiecte, în vederea consolidării cooperării interinstituţionale şi întăririi capacităţii de intervenţie a celor două entități, pentru prevenirea, descoperirea şi combaterea atingerilor aduse domeniilor la care se referă documentul semnat astăzi, inclusiv participarea la programe comune de pregătire, specializare și perfecţionare profesională.

:: Sursa : www.mpublic.ro

 
Secţiuni: Content, Drept penal, Executori judecătorești, Sistemul judiciar | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD