Secţiuni » Arii de practică » Protective » Mediu
Mediu
CărţiProfesionişti

Ziua mondială a animalelor


4 octombrie 2018 | Cristian JURA, Daniela NICULCEA

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro
Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2018: Ziua mondială a animalelor este marcată, anual, la data de 4 octombrie.

Ziua Mondială a Animalelor este sărbătorită în diferite moduri în fiecare națiune, indiferent de ideologia, credința, religia sau naționalitatea politică. Prin creșterea gradului de conștientizare și a educației, suntem capabili să creăm o lume prin care animalele sunt întotdeauna recunoscute ca ființe simțitoare și pe deplin luate în considerare sunt în mod constant acordate bunăstării lor.

***

2017: Ziua mondială a animalelor (World Animal Day) este marcată anual, la data de 4 octombrie.

Sediul materiei: Heinrich Zimmermann, scriitor și jurnalist german, editor al revistei Mensh und Hund (Om şi câine), a avut inițiativa instituirii unei astfel de zile, fiind un apărător de seamă al drepturilor animalelor. Astfel, la data de 24 martie 1825, s-a organizat la Berlin (Palatul Sportului) prima ediție a acestei zile, la care au participat 5000 de oameni. Evenimentul fusese programat pentru 4 octombrie, însă organizatorii nu au găsit pentru această dată un spațiu adecvat. În anii următori, evenimentul a depășit granițele Germaniei, astfel că, la data de 8 mai 1831, Congresul Internațional pentru Protecția Animalelor a adoptat, la Florența, o rezoluție pentru instituirea Zilei internaționale a animalelor la 4 octombrie.

Declararea zilei de 4 octombrie ca Ziua internațională a animalelor este un omogiu adus Sf. Francisc de Assisi (1182-1226), considerat protectorul mediului și al animalelor. Acesta s-a stins din viață la data de 4 octombrie 1226. Legenda spune că Sf. Francisc de Assisi vorbea cu animalele, le dojenea, având puteri asupra acestora, potrivit website-ului oficial.

UNESCO a adoptat, la data de 17 octombrie 1978, Declarația Universală a Drepturilor Animalelor.

În Monitorul Oficial al României nr. 320 din 20 aprilie 2014 a fost publicată forma republicată a Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor.

:: Website-ul oficial aici

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship la Societatea de Științe Juridice (SSJ)

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii