Print Friendly, PDF & Email

Spania. Regele despre organizarea referendumului din Catalonia

04.10.2017 | Irina RÎMARU
Abonare newsletter
Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Marți, 3 octombrie 2017, Felipe al VI-lea, Regele Spaniei, a transmis un mesaj, la două zile după organizarea în Catalonia a unui referendum interzis pentru autodeterminare, a cărui finalitate este, potrivit regelui, de a proclama ilegal independența.

Felipe al VI-lea, Regele Spaniei: „Aceste autorități, de o manieră clară și categorică, s-au situat total în afara dreptului și a democrației. Cu comportamentul lor iresponsabil, ei pot chiar pune în pericol stabilitatea economică și socială a Cataloniei și a întregii Spaniei. În fața acestei situații, este responsabilitatea puterilor legitime ale statului să asigure ordinea constituțională și funcționarea normală a instituțiilor, respectarea statului de drept și a autonomiei Cataloniei.

În baza articolului 155 din Constituție, niciodată invocat până acum, guvernul poate obliga o regiune să-și respecte obligațiile constituționale în caz de încălcare sau dacă aceasta „aduce grav atingere interesului general al statului”.

Irina Rîmaru

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week