Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Inspecția Judiciară. Rapoarte ref. apărarea reputației profesionale a unor magistrați
05.10.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 4 octombrie 2017, Inspecția Judiciară a publicat o serie de rapoarte privind apărarea reputației profesionale a unor magistrați.

1. Raportul privind apărarea reputației profesionale a judecătorului Livia Maria Mercan

Potrivit raportului, a rezulat că se confirmă susţinerea magistratului că reputaţia profesională i-a fost afectată prin intermediul unui articol apărut în spațiul public, întrucât se reţine că nu a fost respectată condiţia prezentării cu bună credinţă a informaţiilor de interes public şi nici dreptul publicului de a fi informat corect şi onest, fiind depăşită limita impusă de interesul corect al administrării justiţiei.

:: Raportul

2. Raportul privind apărarea reputației profesionale a judecătorului Ana Maria Ruta

Potrivit raportului, prin publicarea articolului de presă care acreditează o situaţie de fapt contrară realităţii şi induce ideea că, în îndeplinirea obligaţiilor profesionale, judecătorul Ana Maria Ruţă a încălcat dispoziţiile legale incidente, cu consecinţe sub aspectul angajării răspunderii disciplinare a acesteia, fără efectuarea unor minime verificări potrivit obligaţiilor profesionale, pot avea drept consecință formarea unei păreri publice defavorabile cu privire la reputaţia profesională a magistratului, în măsură să justifice intervenţia Consiliului Superior al Magistraturii pentru apărarea reputaţiei profesionale a magistratului în cauză.

:: Raportul

3. Raportul privind apărarea reputației profesionale a procurorului Mirela-Mădălina Ştirbu

Autorul unui articol de presă publicat pe site-ul imperativ.ro a depăşit limitele dreptului la informare atunci când, prezentând fapte nereale, a sădit în conştiinţa cititorilor ideea că un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina încalcă legea, informațiile fiind de natură să creeze o imagine defavorabilă procurorului care, pentru exercitarea funcţiei ce o deţine, trebuie să se bucure de o bună reputaţie.

:: Raportul

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti