Secţiuni » Arii de practică » Protective » Mediu
Mediu
CărţiProfesionişti

Săptămâna mondială a spațiului cosmic


4 octombrie 2018 | Cristian JURA, Daniela NICULCEA

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro
Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2018Săptămâna mondială a spațiului cosmic este marcată, anual, între 4 și 10 octombrie.

Tema pentru 2018 este „Spațiul unește lumea”. Aceasta sărbătorește rolul spațiului în apropierea lumii. Tema este inspirată dintr-o întâlnire istorică a liderilor spațiului mondial care a avut loc în iunie 2018.

Evenimentele mondiale care au loc cu acest prilej se pot vizualiza aici.

În România, Agenția Spațială Română, în calitate de coordonator național, invită organizațiile și instituțiile din România să participe la ediția 2018 a Săptămânii mondiale a spațiului prin desfășurarea de acțiuni de educare și promovare a spațiului, potrivit unui comunicat al ROSA.

***

2017: Săptămâna mondială a spațiului cosmic (World Space Week) este marcată, anual, între 4 și 10 octombrie,

Sediul materiei: Rezoluția 54/68 din data de 6 decembrie 1999 a Adunării Generale a ONU privind instituirea Săptămânii mondiale a spațiului cosmic.

Aceste zile marchează două evenimente:
– 4 octombrie 1957: lansarea primului satelit realizat de om, Sputnik 1;
– 10 octombrie 1967: semnarea Tratatului privind principiile care guvernează activitățile statelor în domeniul explorării și utilizării pașnice a spațiului cosmic, inclusiv a Lunii și a celorlalte corpuri cerești

În baza protocolului de colaborare încheiat de Agenția Spațială Română (ROSA), coordonatorul național al activităților spațiale din România, cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, unitățile de învățămât sunt invitate să participe la Săptămâna Mondială a Spațiului Cosmic, 4-10 octombrie.

Săptămâna mondială a spațiului cosmic este cel mai mare eveniment de popularizare a activităților spațiale dedicat publicului larg.

:: Website-ul oficial aici

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship la Societatea de Științe Juridice (SSJ)

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii