Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DIICOT-Cluj. Trafic de droguri de risc. Reținere, arestare preventivă, arest la domiciliu


5 octombrie 2017 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night
Magdalena Sărsan

Magdalena Sărsan

DIICOT-Cluj. Trafic de droguri de risc. Reținere, arestare preventivă, arest la domiciliu

La data de 4 octombrie 2017 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca au au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor O. D. F., A. S. şi M. P. A., pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc, în formă continuată.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna mai 2017, în mod repetat şi în baza aceleiași rezoluţii infracţionale, inculpaţii O. D. F. și A. S. au cultivat, transportat şi distribuit droguri de risc – cannabis – mai multor persoane, inclusiv prin intermediul inculpatului M. P. A. care a participat la distribuirea de droguri de risc -cannabis – și a fost depistat în flagrant delict, în Cluj-Napoca, alături de inculpata O. D. F., asupra lor fiind descoperite 56 de plicuri cu cannabis.

În urma investigaţiilor efectuate în cauză s-a constatat că inculpații O. D. F. și A. S. au înființat și cultivat o cultură de cannabis într-o seră aflată la locuința inculpatei O. D. F.

Cu ocazia percheziției domiciliare au fost identificate și ridicate, 74 de plante de cannabis ajunse la maturitate şi 100 de răsaduri de plante de cannabis din seră, precum și 3 kilograme de cannabis aflate în cutii sau la uscat, în beci, precum.

La data de 4 octombrie 2017, Tribunalul Cluj a dispus față de inculpaţii O. D. F. și A. S. măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile, iar față de inculpatul M. P. A. măsura arestului la domiciliu începând cu data de 4 octombrie 2017.

Acțiunea s-a efectuat cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca și a jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

:: Sursa : www.diicot.ro

Magdalena Sărsan

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică