Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Eduard Hellvig: Misiunea unui serviciu modern de informaţii este să furnizeze informaţii de calitate
06.10.2017 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 5 octombrie 2017, Eduard Hellvig, directorul Serviciului Român de Informații a declarat, în cadrul evenimentului de lansare a programului de masterat Studii de Securitate Globală, în cadrul Universității de Vest din Timișoara, potrivit unui comunicat SRI: „În viziunea mea, misiunea unui serviciu modern de informaţii este să furnizeze informaţii de calitate. În toată lumea, informaţia valoroasă se obţine greu, în secret, cu profesionişti şi riscuri pe măsură. Aceste informaţii, utilizate corect de către beneficiarii lor, au rolul de a aduce în societate siguranţă, bunăstare, progres – adică de a consolida democraţia. În ceea ce priveşte lupta împotriva riscurilor de securitate, un serviciu secret modern trebuie să rămână invizibil, având ca principală raţiune de a fi – prevenirea acestor riscuri.  Rolul nostru este de a fi cu un pas înaintea ameninţărilor. Această misiune, deloc uşoară, nu poate fi îndeplinită în mod solitar, ci împreună cu toate instituţiile statului, într-un parteneriat real şi onest. Eu cred că succesul şi performanţa unui serviciu de informaţii nu se măsoară în cifre. Se măsoară în valoarea şi, mai ales, impactul informaţiilor.

Consider că anul 2018 este esențial pentru Serviciul Român de Informaţii – pentru trecerea de la perioada de transformare, la perioada de optimizare; de la generația tranziției, la ceea ce eu sper să fie generația civilizaţiei euro-atlantice. Spun asta pentru că, în mandatul meu, echipele de conducere (atât la nivel central cât și teritorial) ale instituției au fost infuzate masiv cu tineri profesioniști, având energia și viziunea adecvate amenințărilor cu care ne confruntăm.


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.