Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

CE. Propunere pentru stagiile de ucenicie, adoptată
06.10.2017 | Irina RÎMARU

Secţiuni: Comunicare profesională, Content, Dreptul muncii, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 5 octombrie 2017, Comisia Europeană a adoptat o propunere privind un Cadru european pentru stagii de ucenicie de calitate și eficace, potrivit europa.eu.

Valdis Dombrovskis, vicepreședinte pentru moneda euro și dialog social, comisar responsabil pentru stabilitate financiară, servicii financiare și uniunea piețelor de capital: „Stagiile de ucenicie reprezintă adesea rampa necesară unui tânăr pentru propulsarea în carieră. Astăzi venim cu propuneri pentru a îmbunătăți în continuare aceasta experiență valoroasă de formare, astfel încât ea să aducă beneficii atât angajatorilor, cât și celor care studiază. Respectând, în același timp, diversitatea sistemelor de educație și formare din statele membre, principalul nostru obiectiv este să facilităm integrarea tinerilor pe piața forței de muncă.

Marianne Thyssen, comisarul pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale, competențe și mobilitatea forței de muncă: „Dorim să ne asigurăm că tinerii asimilează competențele de care au nevoie pentru piața forței de muncă. Stagiile de ucenicie au certificarea ‘Gold Standard’ în domeniul învățământului profesional și tehnic. Două treimi dintre ucenici ocupă un loc de muncă imediat după terminarea studiilor. Prin acest nou cadru definim elementele care fac ca ucenicia să se afirme. Odată adoptat, acest cadru va asigura că atât cursanții, cât și angajatorii beneficiază de pe urma stagiilor de ucenicie de calitate.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti