Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

Ziua mondială a poștei
09.10.2020 | Cristian JURA, Adelina DOBRE

JURIDICE - In Law We Trust
Cristian Jura

Cristian Jura

Adelina Dobre

Adelina Dobre

2020: Ziua mondială a poștei este marcată, anual, la data de 9 octombrie.

Cu o rețea care cuprinde peste 650.000 de birouri și 5,3 milioane de angajați la nivel global și un mandat de serviciu public din partea multor guverne, poșta este de neegalat în capacitatea sa de a furniza servicii oricui, oriunde.

Pe măsură ce COVID-19 se răspândește rapid în toată lumea, operatorii poștali introduc modalități noi și creative de a menține activitatea poștei în mișcare. Aceasta a intervenit pentru a oferi totul, de la livrarea de echipamente critice de protecție personală, truse de testare și medicamente, până la asigurarea copiilor de a primi materiale educaționale pentru a-și continua școala de acasă.

Criza COVID-19 a pus presiune asupra lanțurilor internaționale de aprovizionare poștală într-un mod fără precedent. Schimburile transfrontaliere au scăzut cu 21% în perioada 23 ianuarie- 14 mai 2020, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Adelina Dobre, Facultatea de Drept – Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2019: Ziua mondială a poștei este marcată, anual, la data de 9 octombrie.

***

2018Ziua mondială a poștei este marcată, anual, la data de 9 octombrie.

Tema pentru 2018: „Imaginați-vă că sunteți o scrisoare care călătorește în timp. Ce mesaj doriți să transmiteți cititorilor dumneavoastră?”

Scopul acestei zile este de a conștientiza rolul poștei în viața cotidiană a oamenilor și a afacerilor, precum și contribuția sa la dezvoltarea socială și economică globală.

Țările membre ale Congresului Poștal Universitar (UPU) sunt încurajate să organizeze propriile activități naționale pentru a sărbători evenimentul, inclusiv totul de la introducerea sau promovarea de noi produse și servicii poștale la organizarea de zile libere la oficiile poștale, centrele de corespondență și muzeele poștale.

***

2017: Ziua mondială a poștei (World Post Day) este marcată, anual, la data de 9 octombrie.

Sediul materiei: Congresul Uniunii Poștale, defășurat la Tokio (Japonia), în anul 1969, a decis instituirea Zilei mondiale a poștei la data de 9 octombrie, pentru a marca aniversarea Uniunii Generale a Poștelor, înființată prin semnarea Tratatului de la Berna din 9 octombrie 1874.

România a fost reprezentată de George F. Lahovari.

În prezent, în peste 150 de țări din întreaga lume, se desfășoară festivități pentru a marca această zi, dedicată activității de curierat a poștașilor.

În România, potrivit unui raport al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, publicat în septembrie 2017, valoarea pieței poștale a crescut cu peste 8% în anul 2016, în condițiile în care traficul poștal total a înregistrat o scădere importantă, de peste 15%, față de 2015.

OG nr. 31/2002 privind serviciile poștale, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 31/01.02.2002, a abrogat Legea serviciilor poștale nr. 83/1996.

:: Website-ul oficial aici

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.