Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Răzvan Burleanu: FRF va elabora un cod de conduită în fotbal
08.10.2017 | JURIDICE.ro

Vineri, 6 octombrie 2017, Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Folbal, a declarat, în cadrul evenimentului de lansare a programului „Combaterea discriminării în fotbal, o prioritate pentru societatea civilă și lumea fotbalului”, potrivit agerpres.ro: „Astăzi, în raportul arbitrului și al observatorului de la fiecare meci, există o rubrică unde aceștia pot scrie și identifica manifestările rasiste, xenofobe sau de altă natură care au loc pe stadioanele de fotbal. În plus însă, până la finalul acestui an, Federația Română de Fotbal va elabora un cod de conduită, un cod etic care va reglementa inclusiv declarațiile oamenilor de fotbal făcute în afara stadioanelor. FRF condamnă și se disociază ferm de orice acțiune sau declarație prin care fotbalul este instrumentalizat de promotorii rasismului, xenofobiei sau discursului instigator la ură. 

Dorim să creăm împreună o platformă pentru combaterea discriminării de orice fel și în același timp o coaliție a eticii și conduitei în fotbalul românesc. Până la urmă este vorba despre respectul pe care fiecare dintre noi trebuie să îl arate celorlalți. Noi trebuie să transmitem aceste valori fundamentale în exterior, iar eu consider că fotbalul poate ajuta în acest sens prin vizibilitatea pe care o are.”

La rândul său, Cristian Jura, secretar de stat în cadrul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, a declarat: „Numărul cazurilor de discriminare în sport, în fotbal în special, a fost de 1-2-3 pe an. Asta nu înseamnă că nu au existat mai multe, însă acestea au fost instrumentate de noi în urma sesizărilor. În ultimul timp, și vorbesc aici de ultimele săptămâni sau luni, aceste manifestări xenofobe s-au înmulțit. Avem 8-9 sesizări privind acțiuni discriminatorii ale suporterilor în special la adresa maghiarilor în partidele disputate de diverse echipe, precum Craiova sau Steaua (n.r. — FCSB), cu Sepsi Sf. Gheorghe. De aceea recomand luarea unor măsuri adecvate pentru stoparea acestui fenomen de către toate părțile implicate în organizarea meciurilor de fotbal.”


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.