Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Radu Lotrean, primul președinte român al INSOL Europe
09.10.2017 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Radu Lotrean, asociat fondator al CITR – parte a CITR Group, a fost numit președinte al INSOL Europe la Congresul Anual organizat la Varșovia, în perioada 5-8 octombrie. El este primul român care va conduce organizația și, de altfel, primul președinte al INSOL Europe provenit din Europa Centrală și de Est. Co-fondatorul CITR a deținut până acum funcția de vicepreședinte, obținută în 2015, la congresul de la Berlin.

Radu Lotrean apreciază că INSOL Europe poate deveni în următorii ani “o organizație mult mai dinamică, o voce importantă la nivel european”. El spune că și-a asumat cinci obiective în timpul mandatului său, asupra cărora se va concentra: comunicarea, rebranding-ul, noi membri, pregătirea pentru Brexit și întărirea colaborării cu Comisia Europeană.

În ceea ce privește comunicarea, noul președinte vrea relații mai strânse cu asociațiile naționale prin semnarea de acorduri bilaterale pentru a răspunde mai bine așteptărilor membrilor, precum și ca The INSOL Europe Council să includă reprezentanți din toate statele europene, fiecare țară fiind, astfel, reprezentată.

De asemenea, Lotrean are propuneri concrete și pentru celelalte obiective, scopul fiind creșterea rolului organizației la nivel european. Acesta consideră că INSOL Europe are nevoie de un rebranding, așa cum fac toate marile organizații, și că trebuie crescut numărul de membri. În ceea ce privește Brexit-ul, noul președinte INSOL Europe spune că trebuie luate în considerare efectele acestuia, referindu-se în special la aspectele fiscale și la cele legate de taxe, sponsorizări și fee-urile pentru conferințe, deoarece organizația trebuie protejată.

Radu Lotrean consideră că INSOL Europe are nevoie de o relație mult mai dinamică cu Comisia Europeană, să ofere informații importante și contacte în fiecare țară europeană, să producă studii europene relevante, ținând cont de impactul fiecărei directive CE. ”Împreună putem munci pentru a armoniza legislația protejând în continuare particularitățile fiecărei țări”, a precizat acesta.

Radu Lotrean este asociat fondator al CITR și absolvent al Universității Babes-Bolyai din Cluj, Facultatea de Drept. Cu o experiență de peste 16 ani în domeniu, a coordonat unele dintre cele mai complexe proiecte de insolvență din portofoliul CITR.

În urmă cu doi ani a devenit primul român care a primit mandatul de vicepreședinte al INSOL Europe, iar România a fost prima țară în care forul european al practicienilor în insolvență a organizat un curs de înaltă pregătire profesională la începutul acestui an.

***

INSOL Europe este cea mai importantă organizație din domeniu, cu peste 1.300 de membri de elită din toate țările europene, practicieni cât și contabili, avocați, judecători și profesori, cu toții preocupați de domeniul restructurării și redresării companiilor aflate în dificultate. Membră a grupului INSOL International, care reunește peste 9,000 de profesioniști implicați, INSOL Europe reprezintă o platformă de networking în vederea unei colaborări eficiente la nivel european.

CITR Group asistă companiile în procesul lor de recuperare prin furnizarea soluțiilor de reorganizare, restructurare și investiții. Grupul are resurse pentru gestionarea tuturor domeniilor de business, atât în, cât și în afara procedurilor judiciare. Fondat în 2014, misiunea acestuia este anticiparea nevoilor antreprenorilor și îmbunătățirea continuă a serviciilor oferite companiilor, astfel încât orice impas economic să fie transformat într-o oportunitate de business.

Sub umbrela CITR Group funcționează societățile CITR, CIT Restructuring si CIT Resources.

CITR este o societate de practicieni în insolvență, lider al pieței de profil din România. Cu o experiență de peste 16 ani și cu un portofoliu de peste 850 de proiecte, gestionează, în prezent, o masă credală de peste patru miliarde de euro și un patrimoniu de peste 650 milioane de euro. CITR a distribuit creditorilor peste 400 de milioane de euro în ultimii cinci ani, din care 100 de milioane de euro doar în 2016. CITR are 10 filiale în toată țara și oferă soluții personalizate prin cei peste 120 de specialiști.

CIT Restructuring este o societate specializată în managementul companiilor aflate în dificultate, formată din experți în tranzacții și debt restructuring, soluții de finanțare și de management, diagnoză și planificare strategică.

CIT Resources este o companie axată pe private equity pentru salvarea companiilor românești în dificultate prin investițiii directe și management specializat.

Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.