« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

Robert Cazanciuc: Cel mai bun lucru este să ne gândim la sistemul judiciar pe termen lung
09.10.2017 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 9 octombrie 2017, Robert Cazanciuc, președintele Comisiei Juridice a Senatului României și fost ministru al Justiției, a declarat, potrivit agerpres.ro: „Cred că cel mai bun lucru în această perioadă este să nu gândim în sistemul judiciar pentru a rezolva problemele de moment și să vedem pe termen lung, ce este de făcut, de ce s-a ajuns aici, să învățăm din lecțiile trecutului. Putem să propunem un proiect care să răspundă nu numai sistemului, dar și populației. Faptul că la ora actuală sunt dispute între CSM și Inspecție, că ministrul arată altă opinie, nu înseamnă că lucrurile trebuie încremenite într-un proiect. (…) Cred că discuția din Parlament poate clarifica unde să fie numirea procurorului. Discutăm de un proiect cu foarte multe observații venite de la CSM și nu știm dacă ministrul va lua parte din ele, pe toate sau niciuna, iar în Parlament vom vedea un text pe baza căruia vom face o discuție serioasă gândindu-ne la soluții pe termen lung și nu neapărat la rezolvări pe termen scurt la anumite probleme, reale, de altfel, semnalate în mod constant în ultimul timp.

După 10 ani de zile era clar că este nevoie de o schimbare. Au venit foarte multe propuneri din sistemul judiciar, au venit propuneri de la minister, au venit propuneri de la profesioniști și avem în programul de guvernare un capitol pe Justiție și până la urmă acest pachet de legi trebuie să răspundă unor nevoi de soluții concrete care să producă efecte atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, or acest lucru nu se poate face decât prin dezbatere așezată cu cei implicați și cei chemați să aplice ulterior această lege.

Lista mare de semnături este o consecință a lipsei de dialog real între cei implicați în acest sistem. Unii membri ai CSM, spre exemplu, par uneori preocupați de propria imagine — CSM-ul nu e un sindicat în care avem lideri preocupați de propria imagine, CSM-ul este o structură care să apere independența sistemului, adică drepturile fundamentale (…) ministrul trebuie să aibă dialog cu magistrații, nu trebuie să cantonăm această discuție doar în zona penală, pentru că să nu uităm că în momentul de față 90% din cauze sunt de natură civilă.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.