Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 


Print Friendly, PDF & Email

ANOSR. Solicitare ref. asigurarea gratuității la transportul feroviar pentru studenții de peste 26 de ani. UPDATE: Adoptare amendament
29.03.2018 | JURIDICE.ro

Miercuri, 28 martie 2018: În urma demersurilor Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), Senatul României a adoptat amendamentul privind propunerea legislativă care vizează studenții care depășesc vârsta anterior menționată și nu aveau gratuitate la transportul feroviar intern, potrivit unui comunicat al ANOSR.

Aceasta va fi trimisă Administrației Prezidențiale, pentru promulgare, după care va intra în vigoare.

***

Luni, 9 octombrie 2017: Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România a solicitat Guvernului și Parlamentului României modificarea cadrului legislativ actual astfel încât studenții cu vârsta de peste 26 de ani să beneficieze în continuare de gratuitate la transportul feroviar, potrivit unui comunicat al ANOSR.

Punctul de vedere al Direcției Generale Juridice din cadrul Ministerului Educației Naționale, emis în urma sesizării anumitor universități, a condus la situația în care, în anumite instituții de învățământ superior, legitimațiile de călătorie au fost oprite de la a mai fi distribuite studenților de peste 26 de ani, chiar dacă există în continuare un număr semnificativ de universități care au respectat legea și au aplicat aceste prevederi. Ministerul Educației Naționale a cerut Ministerului Justiției un punct de vedere cu privire la interpretarea acestora, iar acesta din urmă menționează în răspuns că nu are competențe de interpretare a actelor normative vizate, chiar dacă reprezentanții MEN utilizează această adresă ca punct de plecare în argumentarea tezei lor.

ANOSR a solicitat și a obținut o serie de întrevederi, inclusiv cu Direcția Generală Juridică din cadrul Ministerului Educației Naționale, însă rezultatele întâlnirilor nu au fost unele pozitive. MEN consideră că această situația poate fi rezolvată doar prin adoptarea unei Ordonanțe de Urgență, respectiv prin modificarea Legii Educației Naționale nr. 1/2011 printr-o inițiativă parlamentară.


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.