Achiziţii publiceAfaceri transfrontaliereArbitrajAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiContencios administrativContravenţiiCorporateCyberlawData protectionDrept civilDrept comercialDrept constituţionalDrept penalDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiDreptul UEEnergieExecutare silităFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăLITIGIIMedia & publicitateMedierePiaţa de capitalProcedură civilăProprietate intelectualăProtecţia consumatorilorProtecţia mediuluiTelecom
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
MARES DANILESCU MARES
Abonare newsletter oficial JURIDICE.ro

Print Friendly, PDF & Email

Augustin Lazăr a efectuat o vizită oficială în Olanda

11.10.2017 | JURIDICE.ro
Magdalena Sărsan

Magdalena Sărsan

În perioada 5-10 octombrie 2017, Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a efectuat o vizită oficială în Olanda, ocazionată de participarea la Forumul Consultativ al Procurorilor Generali ai Statelor membre UE, eveniment anual organizat la sediul Eurojust și care a avut loc la data de 6 octombrie 2017.

Principalele teme abordate în cadrul reuniunii au fost:  tendințele criminalității cibernetice și modalități eficiente de combatere a acesteia; utilizarea instrumentelor digitale în investigațiile penale; traficul de migranți; evoluția și prioritățile EUROJUST.

Cu acest prilej, în cursul zilei de luni, 9 octombrie 2017, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a avut o întrevedere cu directorul general al EUROPOL, Robin Wainwright, în cadrul căreia au fost abordate subiecte privind tendințele și evoluțiile fenomenului criminalității organizate și terorismului, expertiza oferită de Europol în cursul investigațiilor transfrontaliere precum și cooperarea cu România în domeniu.

La aceeași dată, Augustin Lazăr a avut o întrevedere oficială cu Gerrit van der Burg, președintele Board-ului Procurorilor Generali din Olanda, la sediul Parchetului general olandez, ocazie cu care au fost purtate discuții privind cooperarea dintre cele două parchete și digitalizarea investigației penale.

Totodată, în cursul zilei de marți, 10 octombrie 2017, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a efectuat o vizită la Curtea Penală Internațională, unde a avut o întrevedere de lucru cu Fatou Bensouda, procurorul Curții Penale Internaționale.

Din partea Ministerului Public, la evenimentele menționate, a mai participat Nadina Spînu, procuror în cadrul Serviciului de cooperare judiciară internațională, relații internaționale și programe din cadrul al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Vizita de lucru a delegației Ministerului Public a beneficiat de suportul membrului național la Eurojust și al Ambasadei României la Haga.

:: Sursa : www.mpublic.ro

Magdalena Sărsan


Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.