Barouri [UNBR, INPPA, barouri]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu Uniunea Naţională a Barourilor din România
Print Friendly, PDF & Email

UNBR. Comunicare ref. sprijinirea activității Comisiei parlamentare speciale pentru sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislative în domeniul Justiției
11.10.2017 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

11 octombrie 2017: Uniunea Națională a Barourilor din România a informat s-a transmis Consiliului UNBR și tuturor Barourilor e-mailul Comisiei speciale parlamentare pentru modificarea Codurilor privind comunicarea propunerilor legislative necesare pentru activitatea Comisiei până la 16 octombrie 2017, potrivit unui comunicat UNBR.

***

10 octombrie 2017: Uniunea Națională a Barourilor din România a dat publicității comunicarea transmisă de av. dr. Gheorghe Florea, Președintele UNBR, tuturor membrilor Consiliului Uniunii privind implicarea barourilor și a avocaților în sprijinirea activității Comisiei parlamentare speciale pentru sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislative în domeniul Justiției, potrivit unui comunicat UNBR.

Potrivit comunicării, reprezentanții UNBR au participat la lucrările Comisiei speciale comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru sistematizarea unificarea și asigurarea stabilității legislative în domeniul Justiție.

La Comisia constituită pentru reglementările din domeniul penal a participat av. Petruț Ciobanu, vicepreședinte UNBR, iar la Comisia din domeniul legislaței civile a participat av. Traian Cornel Briciu, vicepreședinte UNBR.

În fiecare dintre subcomisii s-a stabilit că obiectivul activității acestora este armonizarea obligatorie a textelor din noile coduri cu deciziile Curții Constituționale, cu rapoartele Comisiei de la Veneția și rapoartele GRECO, puse la dispoziție de către Ministerul Justiției.

La lucrările fiecărei Subcomisii pot participa din partea Uniunii Naționale a Barourilor din România și membrii Consiliului UNBR care își exprimă disponibilitatea în raport de domeniul de interes (penal / legislația civilă).

La nivelul Uniunii Naționale a Barourilor din România s-a decis ca, prin aplicația ”Tabloul național al avocaților” la adresa www.ifep.ro să se organizeze consultarea tuturor barourilor și, distinct, a avocaților interesați prin formularea de către barouri sau de către avocați a răspunsurilor la chestionarele atașate sub forma propunerilor corespunzătoare modificărilor ce se impun pentru armonizarea noilor Coduri, cu deciziile Curții Constituționale, care au declarat neconstituționalitatea totală sau parțială a unora dintre prevederile acestora.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate