Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

UNBR. Comunicare ref. sprijinirea activității Comisiei parlamentare speciale pentru sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislative în domeniul Justiției
11.10.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

11 octombrie 2017: Uniunea Națională a Barourilor din România a informat s-a transmis Consiliului UNBR și tuturor Barourilor e-mailul Comisiei speciale parlamentare pentru modificarea Codurilor privind comunicarea propunerilor legislative necesare pentru activitatea Comisiei până la 16 octombrie 2017, potrivit unui comunicat UNBR.

***

10 octombrie 2017: Uniunea Națională a Barourilor din România a dat publicității comunicarea transmisă de av. dr. Gheorghe Florea, Președintele UNBR, tuturor membrilor Consiliului Uniunii privind implicarea barourilor și a avocaților în sprijinirea activității Comisiei parlamentare speciale pentru sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislative în domeniul Justiției, potrivit unui comunicat UNBR.

Potrivit comunicării, reprezentanții UNBR au participat la lucrările Comisiei speciale comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru sistematizarea unificarea și asigurarea stabilității legislative în domeniul Justiție.

La Comisia constituită pentru reglementările din domeniul penal a participat av. Petruț Ciobanu, vicepreședinte UNBR, iar la Comisia din domeniul legislaței civile a participat av. Traian Cornel Briciu, vicepreședinte UNBR.

În fiecare dintre subcomisii s-a stabilit că obiectivul activității acestora este armonizarea obligatorie a textelor din noile coduri cu deciziile Curții Constituționale, cu rapoartele Comisiei de la Veneția și rapoartele GRECO, puse la dispoziție de către Ministerul Justiției.

La lucrările fiecărei Subcomisii pot participa din partea Uniunii Naționale a Barourilor din România și membrii Consiliului UNBR care își exprimă disponibilitatea în raport de domeniul de interes (penal / legislația civilă).

La nivelul Uniunii Naționale a Barourilor din România s-a decis ca, prin aplicația ”Tabloul național al avocaților” la adresa www.ifep.ro să se organizeze consultarea tuturor barourilor și, distinct, a avocaților interesați prin formularea de către barouri sau de către avocați a răspunsurilor la chestionarele atașate sub forma propunerilor corespunzătoare modificărilor ce se impun pentru armonizarea noilor Coduri, cu deciziile Curții Constituționale, care au declarat neconstituționalitatea totală sau parțială a unora dintre prevederile acestora.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti