JURIDICE SELECTED
Înregistrările video sunt accesibile pentru membri şi parteneri. Cheltuială deductibilă fiscal. Reducere 39,6 euro pentru avocaţii din barourile Bucureşti, Ilfov, Dolj, Timiş, Prahova şi Sibiu. Se acordă 20 de puncte de pregătire profesională. UNBR încurajează extinderea naţională, detalii aici. Reducere 19,8 euro pentru executorii Camerei Executorilor Bucureşti, membrii UNELM şi notarii Camerei Notarilor Publici Bucureşti.
Abonare newsletter oficial JURIDICE.ro

Print Friendly, PDF & Email

Ziua internațională a fetelor

11.10.2018 | Cristian JURA, Daniela NICULCEA
Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2018Ziua internațională a fetelor este marcată, anual, la data de 11 octombrie.

Tema pentru 2018: „Cu ea: o forță de fată talentată”.

Această zi își propune să evidențieze și să abordeze nevoile și provocările cu care se confruntă fetele, promovând totodată abilitarea fetelor și îndeplinirea drepturilor lor umane.

António Guterres, Secretarul General al ONU: „În această Zi internațională a fetelor, să ne reînnoim să sprijinim fiecare fată să-și dezvolte abilitățile, să intre în forță de muncă în condiții egale și să-și atingă întregul potențial”.

***

2017: Ziua internațională a fetelor (International day of the girl child) este marcată, anual, la data de 11 octombrie.

Sediul materiei: Rezoluția 66/170 din data de 19 decembrie 2011 a Adunării Generale ONU privind proclamarea Zilei internaționale a fetelor.

Potrivit organizației internaționale pentru drepturile copiilor Plan, care a derulat o campanie pentru proclamarea acestei zile, fetele reprezintă un grup supus unei duble discriminări, atât pe baza de vârstă, cât și de sex, Ziua internaționala a fetelor urmând să promoveze drepturile acestora în următoarele decenii.

Tema aleasă pentru prima Zi internaţională a fetelor este combaterea căsătoriilor cu minore în ţările aflate în curs de dezvoltare, unde aproximativ una din trei fete este măritată înainte de a împlini 18 ani.

Totodată, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, 14% dintre fetele din ţările în curs de dezvoltare sunt măritate chiar înainte de a împlini 15 ani. Aceste căsătorii reprezintă un factor de risc pentru sănătatea acestor fete, care nasc prematur, şi, mai mult, perpetuează precaritatea educaţiei şi sărăcia.

:: Website-ul oficial aici

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea


Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.


Irina Maria STANCU


Oana ISPAS


Radu Slăvoiu


Livia Dianu-Buja


Ștefania Stoica


Luminița Malanciuc


Ioana-Olivia Voicu


Eduard Toma-Apostol


Florina-Lăcrămioara Drăgan