Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Mediu
CărţiProfesionişti
 

Ziua internațională pentru reducerea dezastrelor naturale
13.10.2020 | Cristian JURA, Adelina DOBRE

JURIDICE - In Law We Trust
Cristian Jura

Cristian Jura

Adelina Dobre

Adelina Dobre

2020: Ziua internațională pentru reducerea dezastrelor naturale este marcată, anual, la data de 13 octombrie.

Ziua internațională a acestui an pentru reducerea riscurilor dezastrelor se referă la guvernare. Puteți măsura o bună guvernare a riscului de dezastre prin viețile salvate, numărul redus de persoane afectate de dezastre și reducerea pierderilor economice. COVID-19 și situația de urgență climatică ne spun că avem nevoie de o viziune clară, de planuri și de instituții competente, împuternicite, care acționează pe baza dovezilor științifice în folosul publicului.

Acest lucru necesită punerea în aplicare a unor strategii naționale și locale de reducere a riscului de dezastre până la sfârșitul anului, așa cum au convenit statele membre ale ONU atunci când au adoptat Cadrul de la Sendai pentru reducerea riscurilor de dezastru în 2015. Trebuie să adoptăm strategiile care să abordeze nu doar pericolele unice, cum ar fi inundații și furtuni, dar și pe cele care răspund la riscul sistemic generat de bolile zoonotice, șocurile climatice și defalcarea mediului.

Strategiile naționale și locale funcționale pentru reducerea riscului de dezastru trebuie să fie multisectoriale, care să asocieze politici în domenii precum utilizarea terenurilor, codurile clădirilor, sănătatea publică, educația, agricultura, protecția mediului, energia, resursele de apă, reducerea sărăciei și adaptarea la schimbările climatice.

Este timpul să ridicăm miza dacă vrem să oferim o planetă mai rezistentă generațiilor viitoare.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Adelina Dobre, Facultatea de Drept – Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2019: Ziua internaționlă pentru reducerea dezastrelor naturale este marcată, anual, la data de 13 octombrie.

***

2018Ziua internațională pentru reducerea dezastrelor naturale este marcată, anual, la data de 13 octombrie. 

Tema pentru 2018: „Reducerea pierderilor economice ale dezastrelor”. Această temă continuă ca parte a campaniei „Sendai Seven”, axată pe cele șapte obiective ale Cadrului Sendai. Anul acesta se va concentra pe obiectivul C al Cadrului de la Sendai, care va reduce pierderile de dezastre economice în raport cu PIB-ul global până în 2030.

António Guterres, Secretarul General al ONU: „Reducerea pierderilor economice cauzate de dezastre are puterea de a transforma viețile și de a contribui în mare măsură la eradicarea sărăciei. Deoarece marchem Ziua internațională pentru reducerea dezastrelor, să ne reafirmăm angajamentul față de acest demers vital”.

***

2017: Ziua internațională pentru reducerea dezastrelor naturale (The International Day for Disaster Reduction) este marcată, anual, la data de 13 octombrie. 

Sediul materieiRezoluția 44/236 din data de 22 decembrie 1989 a Adunării Generale ONU.

Potrivit ONU, obiectivul instituirii Zilei internaționale pentru reducerea dezastrelor este acela de a crește gradul de conștientizare privind modul în care oamenii iau măsuri pentru a reduce riscul la dezastre.

Dezastrele, dintre care multe sunt accentuate de schimbările climatice, au un impact negativ asupra investițiilor în dezvoltarea durabilă și asupra rezultatelor dorite.

2016 a lansat campania „Sendai Seven” de către UNISDR, axată pe cele șapte obiective ale Cadrului Sendai, primul dintre acestea fiind reducerea mortalității în caz de catastrofe. Această campanie este o oportunitate pentru toți de a promova cele mai bune practici la nivel internațional, regional și național în toate sectoarele, reducerea riscului de dezastre și pierderile în caz de catastrofe.

:: Website-ul oficial aici

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.