Alexandru Cristea: Am sesizat mai multe paliere de potențiale limitări pentru mediul de afaceri
19 octombrie 2017 |
Andreea LUPU


Alexandru Cristea, Tax Partner ŢUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII TAX, s-a referit, în cadrul dezbaterii Split TVA. Soluții (dacă) există, ediția 150, organizată de Societatea de Științe Juridice, la mecanismul de split payment.
Alexandru Cristea: „Ce înseamnă split payment? Înseamnă că toate încasările și plățile cu privire la TVA provenit din tranzacțiile comerciale se vor face prin intermediul unor conturi dedicate bancare, conturi IBAN dedicate fie că acestea sunt deschise la trezoreriile statului, fie la bănci comerciale, asta înseamnă că orice companie va plăti TVA-ul aferent unei achiziții doar în conturile acestea dedicate ale furnizorului pe care furnizorul le va avea deschise la o bancă, în timp ce mai departe companiile vânzătoare vor plăti la rândul lor, vor încasa acest TVA în aceste conturi și vor plăti mai departe în amonte către furnizorii săi în aceste conturi. Două P-uri pe tot lanțul comercial. Deci la finalul zilei lucrurile nu sunt complicate strict tehnic, se împart aceste plăți în 2, partea de principal dintr-o creanță comercială și plata de TVA, e interesant de intrat puțin în dezbatere de ce un astfel de mecanism care poate părea simplu a stârnit atâtea controverse și lucrurile aici se complică pentru că noi cel puțin, cei care lucrăm în zona aceasta și mediul de afaceri în general am sesizat mai multe paliere de constrângeri, să spunem, sau de potențiale limitări pentru mediul de afaceri.”
Andreea Lupu
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi
aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare
Condiţiile de publicare,
Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail
redactie@juridice.ro!
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro