Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Luisiana Dobrinescu: Problema este cu schimbarea tuturor sistemelor IT…


12 octombrie 2017 | Andreea LUPU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Av. Luisiana Dobrinescu, Partner DOBRINESCU DOBREV, s-a referit, în cadrul dezbaterii Split TVA. Soluții (dacă) existăediția 150, organizată de Societatea de Științe Juridice, la implementarea Ordonanței 23/2017 și anumite sancțiuni prevăzute de aceasta.

Luisiana Dobrinescu: „Problema nu este de deprindere. Să îți intre în deprindere că acum orice plată este transformată în 2 plăți, nu aceasta este problema, problema este cu schimbarea tuturor sistemelor IT. Gândiți-vă că este o persoană impozabilă care emite mii, sute de facturi și căreia îi vin mii de plăți. Poate că un client plătește 2 facturi printr-o singură plată, poate că plătește 2 facturi și un sfert printr-o singură plată, poate că plătește cu cardul o factură sau o frântură de o factură. Cu cardul sau în numerar, reintră pe aceeași excepție, pentru că atunci când plătești cu cardul sau numerar este clar că nu poți să faci splitul tu cel care plătești și atunci cel care primește și băncile și mai ales furnizorul care primește aceste încasări trebuie să aibă o organizare extraordinară astfel încât să poată să distingă cât e TVA. El încasează într-un cont de TVA o sumă, dar el trebuie să fie sigur că acea sumă este corectă conform bazei impozabile plătite în celălalt cont, pentru că altfel Ordonanța îți spune că dacă în 7 zile tu nu regularizezi, în cazul în care este o greșeală și în contul tău normal, general s-a încasat mai mult, atunci datorezi ori o penalitate de întârziere de 0,06%/zi, ori o amendă de 10%, 50% din contravaloarea TVA-ului. Desigur că eu ca avocat consider că aceste sancțiuni juridice nu sunt proporționale.”

Andreea Lupu

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii