« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
D&B DAVID SI BAIAS
 

Luisiana Dobrinescu: Problema este cu schimbarea tuturor sistemelor IT…
12.10.2017 | Andreea LUPU

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Av. Luisiana Dobrinescu, Partner DOBRINESCU DOBREV, s-a referit, în cadrul dezbaterii Split TVA. Soluții (dacă) existăediția 150, organizată de Societatea de Științe Juridice, la implementarea Ordonanței 23/2017 și anumite sancțiuni prevăzute de aceasta.

Luisiana Dobrinescu: „Problema nu este de deprindere. Să îți intre în deprindere că acum orice plată este transformată în 2 plăți, nu aceasta este problema, problema este cu schimbarea tuturor sistemelor IT. Gândiți-vă că este o persoană impozabilă care emite mii, sute de facturi și căreia îi vin mii de plăți. Poate că un client plătește 2 facturi printr-o singură plată, poate că plătește 2 facturi și un sfert printr-o singură plată, poate că plătește cu cardul o factură sau o frântură de o factură. Cu cardul sau în numerar, reintră pe aceeași excepție, pentru că atunci când plătești cu cardul sau numerar este clar că nu poți să faci splitul tu cel care plătești și atunci cel care primește și băncile și mai ales furnizorul care primește aceste încasări trebuie să aibă o organizare extraordinară astfel încât să poată să distingă cât e TVA. El încasează într-un cont de TVA o sumă, dar el trebuie să fie sigur că acea sumă este corectă conform bazei impozabile plătite în celălalt cont, pentru că altfel Ordonanța îți spune că dacă în 7 zile tu nu regularizezi, în cazul în care este o greșeală și în contul tău normal, general s-a încasat mai mult, atunci datorezi ori o penalitate de întârziere de 0,06%/zi, ori o amendă de 10%, 50% din contravaloarea TVA-ului. Desigur că eu ca avocat consider că aceste sancțiuni juridice nu sunt proporționale.”

Andreea Lupu

 
Secţiuni: Content, Fiscalitate, JURIDICE.ro, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD