Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

Australia. Un SMS netrimis a fost recunoscut ca testament


12 octombrie 2017 | Irina RÎMARU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro
Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Un mesaj netrimis al unui bărbat din Australia a fost acceptat de un tribunal ca fiind unul oficial, potrivit telegraph.co.uk.

Bărbatul, în vârstă de 55 de ani, a scris în mesajul salvat, chiar înainte să se sinucidă, că dorește să-și lase bunurile si banii fratelui și nepotului său.

Tu și nepotul păstrați tot ce am, casa și banii, puneți-mi cenușa în grădină… Mai sunt niște bani în spatele televizorului și câțiva în bancă… testamentul meu”, indică mesajul.

Deși soția a încercat să convingă instanța că ea trebuie să primească averea pentru că acel mesaj nu a fost totuși trimis, și nu confirmă că aceasta era cu adevărat dorința soțului său, judecătorul a luat decizia că bunurile și banii trebuie să ajungă la cei care erau menționați în mesaj, căci în final era notat „testamentul meu”, ceea ce îi conferă mesajului puterea unui document legal.

Irina Rîmaru

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii