Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

CSM. Hotărâre de principiu ref. legalitatea detașărilor magistraţilor în curs care depășesc 6 ani
13.10.2017 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 12 octombrie 2017, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât emiterea unei hotărâri de principiu cu privire la legalitatea detaşărilor aflate în curs, care depăşesc durata de 6 ani, după cum urmează:

În legătură cu durata detaşării unui magistrat:
– detaşările în curs dispuse anterior prezentei hotărâri, sunt legale şi se menţin;
– detaşările ulterioare datei prezentei hotărâri pot fi dispuse şi prelungite o singură dată, fără ca durata maximă cumulată să depăşească termenul legal de 6 ani;

În legătură cu desfiinţarea actului administrativ prin care s-a dispus detaşarea, respectiv Hotărârea Secţiei pentru judecători/Secţiei pentru procurori:
– actul administrativ ce a intrat în circuitul civil prin care s-a dispus detaşarea unui magistrat poate fi anulat doar de instanţa de judecată în condiţiile art. 1 alin. (6) din Legea nr. 554/2004;

În legătură cu situaţia magistraţilor detaşaţi ce ocupă o funcţie de conducere în cadrul aparatului propriu al Consiliului:
– încetarea detaşării unui judecător sau procuror ce ocupă o funcţie de conducere în aparatul propriu al Consiliului poate fi dispusă numai după încetarea mandatului sau a delegării în funcţia de conducere;

În legătură cu calitatea de a solicita încetarea detaşărilor magistraţilor din cadrul aparatului propriu al Consiliului Superior al Magistraturii:
– în cazul judecătorilor şi procurorilor detaşaţi în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, încetarea detaşării poate fi dispusă numai la solicitarea preşedintelui Consiliului şi a vicepreşedintelui Consiliului.

Totodată, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, având în vedere soluţia Plenului din data de 12 octombrie 2017 cu privire la calitatea de a solicita încetarea detaşărilor magistraţilor din cadrul aparatului propriu al Consiliului, în sensul că în cazul
judecătorilor detaşaţi în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, încetarea detaşării acestora poate fi dispusă numai la solicitarea preşedintelui Consiliului, a hotărât înaintarea cererii către preşedintele Consiliului în vederea aprecierii exercitării prerogativei de sesizare a secţiilor.

:: Ordinea de zi soluționată (pct. 17)
:: Ordinea de zi soluționată (pct. 9)

Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.