Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Baroul București. Deces avocat
16.10.2017 | JURIDICE.ro


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Luni, 16 octombrie 2017, Consiliul Baroului Bucuresti a transmis un mesaj ca urmare a decesului avocatului Emil Popescu, potrivit unui comunicat.

Textul integral al comunicatului:

Sambata, 14 octombrie 2017, a plecat dintre noi Avocatul Emil Popescu, unul dintre ultimii reprezentanti ai “vechii garzi” din profesia de avocat din Romania.

Cei care au intrat in profesie in anii ’70 si ’80 ai secolului trecut isi amintesc, fara doar si poate, inteligenta, verva, dar si curajul pledoariilor sale, intr-o perioada care devenea din ce in ce mai grea pentru profesia noastra.

Cei care au devenit avocati in anii ’90, ani in care numarul de masini a crescut exponential in Romania, trebuie sa-l fi vazut pe domnul Avocat si Deputat PNTCD Emil Popescu venind, atat la Palatul de Justitie, cat si la Parlament, cu –aproape- eterna sa bicicleta neagra, mereu elegant, purtand nelipsita lui lavaliera.

Nu multi stiu ca, in calitatea sa de Deputat, a avut un rol important in redactarea si votarea unor legi esentiale pentru dezvoltarea Romaniei si a profesiei de avocat. Si aici este suficient sa amintim, doar cu titlu de exemplu, Legea 18/1991 si Legea 51/1995.

Extrem de putini au avut privilegiul sa fie invitati la masa, duminica la pranz, la Maestrul Emil Popescu, avand sansa nu numai sa petreaca timpul cu un bon viveur, dar si sa asculte, dupa masa de pranz, concertul de vioara al Maestrului.

Modest si fara dorinta de a-i deranja pe cei din jurul sau, total lipsit de dorinta de a iesi in evidenta (desi faptele sale merita cu prisosinta recunostinta intregii comunitati) a facut mereu ceea ce a fost bine pentru profesia de avocat si pentru cei care l-au trimis in Parlamentul Romaniei.

La fel de modest si fara dorinta de a deranja a plecat dintre noi sambata,14 octombrie 2017, profesia de avocat pierzand pe unul dintre ultimii sai Seniori.

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Consiliul Baroului Bucuresti

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate