Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

PICCJ. Trafic de influență, cumpărare de influență. Începerea urmăririi penale
16.10.2017 | JURIDICE.ro


Procurori militari ai Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Timişoara au dispus, prin ordonanţa din data de 21 septembrie 2017, începerea urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, iar prin ordonanța din 26 septembrie 2017 s-a dispus extinderea urmăririi penale cu privire la infracţiunea de cumpărare de influenţă. Ulterior, prin ordonanța din 13 octombrie 2017, a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspecţii F. P. şi P. C. B. cu privire la săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă.

Din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale a rezultat următoarea situaţie de fapt:
La începutul lunii august 2017, P. C. B. a depus diligenţe pentru a fi trecut în rezervă cu drept de pensie, însă, deoarece nu îndeplinea condiţiile de vârstă, raportul nu a fost aprobat. În aceste împrejurări a intenţionat să se pensioneze pe motive medicale, demers ce a rămas fără rezultat deoarece afecţiunea de care suferă nu este de natură a-l califica inapt sau apt limitat pentru serviciul militar, astfel că a apelat la F. P. cunoscând că lucrează în cadrul unui spital militar, pentru a-l ajuta în vederea pensionării medicale.

În schimbul acestui serviciu, F. P. a solicitat iniţial suma de 200 euro, iar ulterior alţi 200 euro, motivând că banii sunt necesari pentru a fi remişi altor funcţionari publici – cadre medicale în comisia medico-militară.

În cele din urmă nu s-a realizat pensionarea în aceste condiţii, astfel că cei doi au convenit ca suma de bani traficată să fie restituită. La data de 13 octombrie 2017, F. P. a fost surprins în flagrant în timp ce-i restituia P. C. B. suma de 930 lei, echivalentul a 200 euro.

Începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

:: Sursa : www.mpublic.ro

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate