Secţiuni » Jurisprudenţă » ÎCCJ
Înalta Curte de Casaţie şi JustiţieJurisprudenţă curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRecurs în interesul legii

Funcție publică. Concurs de recrutare. Respingerea nelegală a candidaturii unei persoane. Consecințe
17.10.2017 | Oana DOBRIȚESCU

Secţiuni: C. administrativ, Content, Jurisprudența ÎCCJ, Opinii, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Oana Dobriţescu

Oana Dobriţescu

Decizia ÎCCJ nr. 1451 din 12 mai 2016, Secţia de contencios administrativ şi fiscal

Adeverinţa ce atestă o perioadă a desfăşurării unei anumite activităţi, eliberată de către o persoană liber-profesionistă în calitate de propriu angajator, însoţită de documente fiscale care atestă pentru aceeaşi perioadă venituri din „profesii libere” este aptă, conform art. 3 lit. l) din H.G. nr. 611/2008, să ateste vechimea în specialitatea studiilor absolvite.

În aceste condiţii, respingerea unei candidaturi pentru ocuparea unei funcţii publice pentru motivul lipsei dovedirii vechimii minime în specialitatea studiilor necesare exercitării respectivei funcţii este nelegală şi poate constitui temei pentru atragerea răspunderii civile delictuale, cu consecinţa obligării autorităţii pârâte la plata de despăgubiri morale.

Legislație relevantă: art. 3 lit. l) H.G. nr. 611/2008; art. 57 alin. (3) Legea nr. 188/1999; art. 1357 alin. (2) C. civ.

Textul integral al deciziei se regăsește în revista Buletinul Casației nr. 6-7/2017 publicată de Editura C.H. Beck și online, în legalis

Editor coordonator Oana Dobrițescu, Editura C.H. Beck

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti