Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept constituţional
Drept constituţional
DezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

O delegație a CCR, în vizită la Curtea Constituțională a Belgiei


19 octombrie 2017 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Miercuri, 18 octombrie 2017, Curtea Constituțională a României a informat că în perioada 11-12 octombrie 2017, o delegaţie a CCR condusă de prof. univ. dr. Valer Dorneanu, preşedintele Curţii, şi compusă din judecătorii Petre Lăzăroiu, Simona-Maya Teodoroiu și Mircea Ștefan Minea, însoţită de consilier Mona Manuela Răus, a efectuat o vizită de lucru la Curtea Constituţională a Regatului Belgiei, la invitaţia lui Jean Spreutels şi a lui Etienne De Grott, preşedinţii instanţei de jurisdicţie constituţională belgiană, potrivit unui comunicat CCR.

În cadrul vizitei, prezentările delegației CCR au inclus principalele evoluții recente în jurisprudența Curții, practica României în domeniul întrebărilor preliminare adresate Curţii de Justiţie a Uniunii Eurpene, unele aspecte privind clauzele abuzive și soluţiile CCR privire la darea în plată.

Expozeurile părţii belgiene au inclus două teme, respectiv: Bugetul de stat în jurisprudența Curții Constituționale a Belgiei și Principiul legalității în jurisprudența Curții Constituționale a Belgiei.

Totodată, discuțiile au privit și prezentarea bazei de date informatizate, context în care partea belgiană şi-a exprimat disponibilitatea acordării asistenţei, prin realizarea unui schimb de experienţă.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii