Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Afaceri transfrontaliere
CărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Comisarii Corina Crețu și Tibor Navracsics participă la forumul „O regiune dunăreană sigură, conectată și prosperă”,
19.10.2017 | JURIDICE.ro

Miercuri, 18 octombrie 2017, Comisia Europeană a informat că Tibor Navracsics, comisar european pentru educație, cultură, tinere și sport, și Corina Crețu, comisar european pentru politică regională, participă la al 6-lea forum anual privind Strategia macroregională pentru regiunea Dunării, intitulat „O regiune dunăreană sigură, conectată și prosperă”, potrivit unui comunicat.

Strategia pentru Dunăre este una dintre cele patru strategii macroregionale.

În cadrul evenimentului, responsabili cu Strategia UE vor adopta o declarație comună cuprinzând principiile și prioritățile pentru viitor – securitatea energetică regională, dezvoltarea infrastructurii și conectivitatea curată – care pot fi stimulate printr-o utilizare optimizată a fondurilor UE. Totodată, va fi prezentat cel mai recent instrument al Centrului de cunoaștere privind politicile teritoriale al Comisiei, și anume Tabloul de bord teritorial, instrument care permite vizualizarea datelor referitoare la economie, educație, ocuparea forței de muncă, sănătate, energie sau transport, pentru toate regiunile UE.

Corina Crețu: „În opinia mea, cea mai mare prioritate este o conectivitate îmbunătățită în regiune, cuprinzând transportul terestru și navigabilitatea. Aceasta este cheia pentru deblocarea întregului potențial al Strategiei pentru Dunăre. Aici, angajamentul politic și coordonarea politicilor sunt cruciale.

Tibor Navracsics: „Aspectele problematice care îi preocupă pe oamenii din regiunea Dunării variază de la calitatea aerului la congestionarea traficului și de la securitatea energetică la calitatea apei. Activitatea Centrului Comun de Cercetare al Comisiei, cum ar fi un nou tablou de bord, care oferă un acces îmbunătățit la date, permite autorităților din întreaga regiune a Dunării să răspundă în mod mai eficace preocupărilor cetățenilor lor.


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.