Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal » Dreptul penal al afacerilor
Dreptul penal al afacerilor
DezbateriCărţiProfesionişti

Coaliția de guvernare a adoptat o serie de măsuri privind proiectul de buget pentru anul 2018


18 octombrie 2017 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Dreptul penal al afacerilor, Fiscalitate, Flux informații

Miercuri, 18 octombrie 2017, Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului României, a anunțat că, în cadrul ședinței coaliției de guvernare, au fost adoptate următoarele măsuri privind proiectul de buget pentru anul 2018, potrivit profit.ro:
– modificarea prevederilor privind plata defalcată a TVA, aceasta urmând să se aplice, începând cu anul 2018, numai societăților rău-platnice sau aflate în insolvență;
– scăderea impozitului pe profit de la 16% la 10%.

Cu privire la eliminarea impozitului pe dividende și la majorarea salariilor bugetarilor, președintele Senatului nu a confirmat, dar nici nu a infirmat, adoptarea unor astfel de măsuri.

Totodată, proiectul de buget pentru anul 2018 nu ia în calcul o eventuală modificare a Legii pensiilor. Creșterea punctului de pensie ar urma să se realizeze la 1 iulie 2018.

Călin Popescu Tăriceanu: „(Split TVA – n. red.) se va aplica de la 1 ianuarie pentru cei care sunt rău-platnici și pentru societățile care sunt în insolvență. Restul, numai cei care doresc să opteze voluntar. Deci, TVA split nu urmărește să inducă o dificultate pentru operatorii economici. Dacă sunt unii dintre ei care vor dori să opteze, sigur că pot să o facă.

Ceea ce ne interesează pe noi este să eliminăm evaziunea fiscală în domeniul TVA și, de asemenea, cei care au un istoric de rău-platnici și la data de 31 decembrie vom constata că fie obligațiile de plată a TVA, fie celelalte obligații către bugetul de stat nu sunt achitate, vor trece la TVA split. Dacă își corectează comportamentul, atunci pot să iasă de sub incidența acestei măsuri.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică