Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

IJ s-a autosesizat ref. afirmațiile unui inspector judiciar. UPDATE: Acțiune disciplinară
15.03.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

15 martie 2018: Miercuri, 14 martie 2018, Inspecția Judiciară a informat că a exercitat acțiunea disciplinară împotriva inspectorului judiciar Elena Rădescu pentru săvârșirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a) și m) teza a II-a din Lege nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, potrivit unui comunicat.

****

Miercuri, 18 octombrie 2017, Alin Alexandru, purtător de cuvânt al Inspecției Judiciare, a declarat, potrivit agerpres.ro: „Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu ca urmare a afirmațiilor făcute de doamna inspector judiciar Elena Rădescu la un post de televiziune.”

Decizia Inspecției Judiciare vine ca urmare a afirmațiilor inspectorului Elena Rădescu care a declarat, la postul de televiziune Antena 3, că a mers pentru a comunica ordinul de control la Direcția Națională Anticorupție cu o mașină trimisă de DNA, pentru că autoturismele Inspecției „mergeau la coafor”.

Elena Rădescu: „La ora 15.00, pentru că ăsta a fost singurul control care s-a efectuat într-un termen foarte scurt de la data emiterii. Adică s-a dispus controlul pe 3 și pe 17 trebuia să înceapă. De obicei, pentru asemenea controale se acordă un termen de cel puțin o lună de zile. Aici s-a acordat termen două săptămâni. Când s-a emis ordinul, am anunțat că trebuie să comunicăm ordinul cu obiectivele de control pentru că nu aveau timpul material să pregătească documentele, tabelele și tot ce ceream noi. Și atunci, la ora aceea, 14, aproape 15, nu mai era nicio mașină de la Inspecție (Inspecția Judiciară — n.r.). Am sunat: Doamnă, s-a emis ordinul. Și atunci dumneaei a zis: Vă trimit o mașină să aduceți ordinul, să văd și eu ce pregătesc. Astea nu se fac de azi pe mâine. Și asta a fost situația. N-am avut nicio mașină, că mașinile noastre mergeau la coafor și nu mai știu unde. Și am zis: Trimiteți mașină!

Cu privire la deplasarea inspectorului Elena Rădescu la DNA, Gheorghe Stan, inspectorul-șef adjunct al Inspecției Judiciare, a precizat, în cadrul ședinței Șecției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii: „La data de 3 iulie, doamna Rădescu, după emiterea Ordinului 71, s-a deplasat la sediul Direcției Naționale Anticorupție fără a se consulta cu membrii echipei de control și fără a înștiința conducerea Inspecției Judiciare. Conform procesului verbal pe care aceasta l-a întocmit ulterior acestei vizitei, se menționează că s-au purtat de către inspectorul judiciar cu procurorul-șef și cu adjunctul acestei, domnul Marius Iacob, discuții privind condițiile în care se va desfășura controlul și obiectivele stabilite. Regulamentul privind normele pentru efectuarea lucrărilor de inspecție judiciară nu prevede organizarea unei astfel de întâlniri.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti