Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Citeşte mai mult: Flux informații, Sistemul judiciar

IJ s-a autosesizat ref. afirmațiile unui inspector judiciar. UPDATE: Acțiune disciplinară

15 martie 2017 | JURIDICE.ro

15 martie 2018: Miercuri, 14 martie 2018, Inspecția Judiciară a informat că a exercitat acțiunea disciplinară împotriva inspectorului judiciar Elena Rădescu pentru săvârșirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a) și m) teza a II-a din Lege nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, potrivit unui comunicat.

****

Miercuri, 18 octombrie 2017, Alin Alexandru, purtător de cuvânt al Inspecției Judiciare, a declarat, potrivit agerpres.ro: „Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu ca urmare a afirmațiilor făcute de doamna inspector judiciar Elena Rădescu la un post de televiziune.”

Decizia Inspecției Judiciare vine ca urmare a afirmațiilor inspectorului Elena Rădescu care a declarat, la postul de televiziune Antena 3, că a mers pentru a comunica ordinul de control la Direcția Națională Anticorupție cu o mașină trimisă de DNA, pentru că autoturismele Inspecției „mergeau la coafor”.

Elena Rădescu: „La ora 15.00, pentru că ăsta a fost singurul control care s-a efectuat într-un termen foarte scurt de la data emiterii. Adică s-a dispus controlul pe 3 și pe 17 trebuia să înceapă. De obicei, pentru asemenea controale se acordă un termen de cel puțin o lună de zile. Aici s-a acordat termen două săptămâni. Când s-a emis ordinul, am anunțat că trebuie să comunicăm ordinul cu obiectivele de control pentru că nu aveau timpul material să pregătească documentele, tabelele și tot ce ceream noi. Și atunci, la ora aceea, 14, aproape 15, nu mai era nicio mașină de la Inspecție (Inspecția Judiciară — n.r.). Am sunat: Doamnă, s-a emis ordinul. Și atunci dumneaei a zis: Vă trimit o mașină să aduceți ordinul, să văd și eu ce pregătesc. Astea nu se fac de azi pe mâine. Și asta a fost situația. N-am avut nicio mașină, că mașinile noastre mergeau la coafor și nu mai știu unde. Și am zis: Trimiteți mașină!

Cu privire la deplasarea inspectorului Elena Rădescu la DNA, Gheorghe Stan, inspectorul-șef adjunct al Inspecției Judiciare, a precizat, în cadrul ședinței Șecției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii: „La data de 3 iulie, doamna Rădescu, după emiterea Ordinului 71, s-a deplasat la sediul Direcției Naționale Anticorupție fără a se consulta cu membrii echipei de control și fără a înștiința conducerea Inspecției Judiciare. Conform procesului verbal pe care aceasta l-a întocmit ulterior acestei vizitei, se menționează că s-au purtat de către inspectorul judiciar cu procurorul-șef și cu adjunctul acestei, domnul Marius Iacob, discuții privind condițiile în care se va desfășura controlul și obiectivele stabilite. Regulamentul privind normele pentru efectuarea lucrărilor de inspecție judiciară nu prevede organizarea unei astfel de întâlniri.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Arii de practică

Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică
Specialişti
Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică