Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

CE. Ghid ref. utilizarea mandatului european de arestare


19 octombrie 2017 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Marți, 17 octombrie 2017, Comisia Europeană a lansat un ghid pentru a ajuta autoritățile judiciare să folosească într-un mod mai eficient mandatul european de arestare, în vederea consolidării luptei împotriva criminalității transfrontaliere, potrivit unui comunicat CE.

De la lansarea sa, în 2004, mandatul european de arestare a fost cel mai utilizat instrument în domeniul cooperării judiciare în materie penală, cu nu mai puțin de 16.144 de mandate emise în 2015.

Věra Jourová, comisar european responsabil pentru justiție, consumatori și egalitate de gen: „Mandatul european de arestare este o poveste de succes. El reduce în mod drastic timpul necesar transferării infractorilor dintr-o țară UE în alta și permite condamnarea lor în țara în care au comis infracțiunea. O cooperare mai eficientă între autoritățile judiciare va crește nivelul de siguranță în Europa.

:: Ghidul

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii