Secţiuni » Arii de practică » Business » Afaceri transfrontaliere
Afaceri transfrontaliere
CărţiProfesionişti

Participarea României la cea de-a 137-a Adunare a UIP și reuniunile asociate
20.10.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Content
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 19 octombrie 2017, Senatul României a informat că, în perioada 14-18 octombrie 2017, o delegație română a participat la cea de-a 137-a Adunare a Uniunii Interparlamentare a avut loc la Sankt Petersburg, Rusia, potrivit unui comunicat.

Din delegația Grupului Român al Uniunii Interparlamentare, condusă de senator Ioan Stan, președintele GRUI, membru al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții din Senat, au făcut parte senator Mario-Ovidiu Oprea, membru al Comitetului Director al GRUI, membru al Comisiilor pentru învățământ, știință, tineret și sport și, respectiv, pentru sănătate publică, precum și senator Silvia-Monica Dinică, membră a Biroului Comisiei UIP pentru dezvoltare durabilă, finanțe și comerț, membră a Comisiilor economică, industrii și servicii și, respectiv, pentru transporturi și energie din Senat.

Membrii Adunării au examinat teme de actualitate de pe agenda cooperării interparlamentare, între care:
– pluralismul cultural și rolul lui în promovarea păcii;
– dezvoltarea durabilă, cu accent pe gestionarea resurselor de energie;
– interzicerea armelor nucleare;
– rolul științei în asigurarea unui standard înalt de sănătate;
– lupta împotriva HIV/SIDA.

La finalul sesiunii, membrii UIP au adoptat:
– documentul intitulat Promovarea pluralismului cultural și a păcii prin dialog interetnic și interreligios, care sintetizează principalele concluzii și recomandări ale dezbaterii generale din plenul Adunării;
– o rezoluție prin care este marcată împlinirea a 20 de ani de la adoptarea, de către UIP, a Declarației Universale privind Democrația, document de referință care aduce în prim plan rolul central al parlamentului în orice societate democratică;
– o rezoluție referitoare la criza umanitară și riscurile de securitate determinate de situația minorității Rohingya, prin care condamnă procesul de epurare etnică și solicită guvernului din Myanmar să pună capăt imediat actelor de violență, exodului forțat și încălcărilor flagrante ale drepturilor omului, cărora le cad victima membrii acestei minorități.

Totodată, pe parcursul lucrărilor, participanții și-au exprimat profunda îngrijorare față de deteriorarea situației politice, economice, sociale și umanitare din Venezuela, escaladarea actelor de represiune împotriva membrilor opoziției și eforturile de subminare a integrității și autonomiei parlamentului din această țară.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti