« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

ICCJ. Conflict de interese. Solicitare de achitare în recurs
23.10.2017 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că solicitarea unui recurent de a se dispune achitarea sa sub aspectul infracțiunii pentru care a fost trimis în judecată și condamnat de cele două instanțe inferioare are la bază, în realitate, reanalizarea tuturor aspectelor de fond ale cauzei, inclusiv probatoriul, recurentul urmărind o rejudecare a cauzei în cadrul procedurii recursului în casație ca al treilea grad de jurisdicție. În speță, recurentul inculpat, în calitate de primar, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a încheiat un contract de închiriere prin care i-a închiriat sorei sale, un teren aparținând domeniului privat, astfel că, în mod justificat, s-a apreciat de către instanța de apel că în cauză sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de conflict de interese și a fost menținută soluția de condamnare a inculpatului pentru această faptă – 6 luni de închisoare cu suspendare. (Decizia nr. 77/RC din data de 22 februarie 2017 pronunțată de Secția penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție având ca obiect săvârșirea infracțiunii de conflict de interese)

 
Secţiuni: Content, Drept penal, Jurisprudența ÎCCJ, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD