Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
2 comentarii

Tudorel Toader: Nu credeam că impactul Legii privind recursul compensatoriu va fi atât de mare


20 octombrie 2017 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat

Vineri, 20 octombrie 2017, prof. univ. dr. Tudorel Toader, ministrul Justiției, a declarat, la conferința „Protecția drepturilor deținuților și condițiile de detenție din România”, potrivit agerpres.ro: „În cursul zilei de ieri, (…) în baza acestei legi (n. r. – Legea 169/2017 privind recursul compensatoriu), adăugarea acelor șase zile (…) considerate ca fiind executate, au ieșit din penitenciar 529 de deținuți. Este mult și pentru orice așteptare a mea. Nu credeam că impactul este, va fi atât de mare, dar, sigur, este efectul legii. Tot prin adăugarea celor șase zile, în cursul zilei de ieri, au dobândit vocație la liberarea condiționată 3.349 de deținuți. Deci, li s-a împlinit fracția prin ce au executat efectiv și prin ce se consideră efectiv executat de lege prin adăugarea celor șase zile la fiecare 30 de zile executate. Nici la acești 3.349 nu intră cei care oricum ar fi dobândit vocație la liberarea condiționată, ceea ce înseamnă că, pe termen foarte scurt, probabil, comisiile vor fi destul de solicitate, pentru că nu-mi închipui ca vreun deținut să dobândească această vocație și să nu-și exercite acest drept, să nu încerce această așteptare, speranță legitimă pe care o are.”

Totodată, ministrul Justiției a declarat, potrivit agerpres.ro: „Eu am fost în multe penitenciare. Majoritatea deținuților spun (…) că sunt amânați la liberarea condiționată fără nicio justificare temeinică, din punctul lor de vedere, și atunci am cerut și primit scanate copiile tuturor hotărârilor judecătorești din țară pronunțate de amânare față de deținuții aflați acum în penitenciar. Vrem să vedem dacă într-adevăr este o practică unitară sau neunitară, dacă e o motivare în fapt sau în drept. Eu sper să fie totul în regulă, dar, la cerința lor și la această nemulțumire, am spus că vreau să verific și verificăm acest lucru.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică