Secţiuni » Arii de practică » Business » Achiziţii publice
Achiziţii publice
DezbateriCărţiProfesionişti

Ecaterina Milica Dobrotă: Subcontractarea deblochează execuțiile cu probleme
25.10.2017 | Andreea LUPU

Secţiuni: Achiziții publice, Content, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

C.j. Ecaterina Milica Dobrotă, specialist achiziții publice, s-a referit, în cadrul dezbaterii Subcontractanții la putere (în achizițiile publice)ediția 152, organizată de Societatea de Științe Juridice, la beneficii ale subcontractării.

Ecaterina Milica Dobrotă: „Cu toate problemele apărute pe zona aceasta de subcontractare din punctul meu de vedere atât modificarea prevederilor referitoare la partea de contract și la subcontractare aduc un respiro în execuția contractului, nu se mai blochează contractele dacă o parte este în incapacitate de a realiza. Înainte se mergea pe diverse artificii legislative. Poți apela la 121 lit. b pe diverse negocieri, dar acum tocmai aceste capitole de modificare și de subcontractare degrevează și deblochează execuțiile cu probleme și autoritățile contractante pot să-și ducă cu întârziere la final, apelarea la o astfel de clauză îți întârzie contractul, dar totuși se poate finaliza. Nu conservi lucrarea și dai drumul la o nouă procedură. Mie mi se par binevenite și cum ar fi, dar trebuie să ne încadrăm în prevederile legii, să nu eludăm prin înlocuirea, introducerea unei terțe părți în contract și să ne ducem în altă zonă.”

Andreea Lupu

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti