Secţiuni » Arii de practică » Business » Achiziţii publice
Achiziţii publice
DezbateriCărţiProfesionişti

Ecaterina Milica Dobrotă: Subcontractarea deblochează execuțiile cu probleme


25 octombrie 2017 | Andreea LUPU

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Achizitii publice, Flux informații, SELECTED

C.j. Ecaterina Milica Dobrotă, specialist achiziții publice, s-a referit, în cadrul dezbaterii Subcontractanții la putere (în achizițiile publice)ediția 152, organizată de Societatea de Științe Juridice, la beneficii ale subcontractării.

Ecaterina Milica Dobrotă: „Cu toate problemele apărute pe zona aceasta de subcontractare din punctul meu de vedere atât modificarea prevederilor referitoare la partea de contract și la subcontractare aduc un respiro în execuția contractului, nu se mai blochează contractele dacă o parte este în incapacitate de a realiza. Înainte se mergea pe diverse artificii legislative. Poți apela la 121 lit. b pe diverse negocieri, dar acum tocmai aceste capitole de modificare și de subcontractare degrevează și deblochează execuțiile cu probleme și autoritățile contractante pot să-și ducă cu întârziere la final, apelarea la o astfel de clauză îți întârzie contractul, dar totuși se poate finaliza. Nu conservi lucrarea și dai drumul la o nouă procedură. Mie mi se par binevenite și cum ar fi, dar trebuie să ne încadrăm în prevederile legii, să nu eludăm prin înlocuirea, introducerea unei terțe părți în contract și să ne ducem în altă zonă.”

Andreea Lupu

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică