Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Desfășurarea Conferinței ”Protecția drepturilor deținuților și condițiile de detenție din România”
23.10.2017 | JURIDICE.ro

Vineri, 20 octombrie 2017, Ministerul justiției a informat că a avut loc Conferința intitulată ”Protecția drepturilor deținuților și condițiile de detenție din România”, organizată de Ministerul Justiției, eveniment care a urmărit consolidarea dialogului instituțional și identificarea unor soluții optime care să asigure aplicarea unitară a recentelor schimbări legislative în materie, potrivit unui comunicat.

La lucrările Conferinței, conduse prof. univ. dr. Tudorel Toader, ministrul Justiției, au participat reprezentanți ai direcțiilor de specialitate cu atribuții în domeniu din cadrul Ministerului Justiției și secretarul de stat coordonator al acestora, conf. univ. dr. Marieta Safta, judecător Gabriela Baltag, în calitate de reprezentant al Consiliului Superior al Magistraturii, procuror Remus Jurj-Tudoran, reprezentant al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Marian Dobrică, director general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, judecători de supraveghere a privării de liberate, reprezentanți ai Administrației Naționale a Penitenciarelor din structura centrală și conducătorii locurilor de deținere, reprezentanți ai societății civile.

În cadrul întâlnirii, principalele teme de discuție au vizat problemele cu care se confruntă sistemul penitenciar, în lumina deciziei CEDO privind condițiile de detenție, dar și recentele demersuri legislative în materie, respectiv Legea nr. 169/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.

Concluziile întâlnirii au relevat faptul că, pentru interpretarea și aplicarea unitară a legii menționate anterior, se impune organizarea unor întâlniri periodice cu directorii de penitenciare și cu judecătorii de supraveghere a privării de libertate.

Totodată, au fost semnalate aspecte de practica neunitară în ceea ce privește aplicarea dispozițiilor legale în materia liberării condiționate.


Aflaţi mai mult despre , , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.