Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

Desfășurarea Conferinței ”Protecția drepturilor deținuților și condițiile de detenție din România”


23 octombrie 2017 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Vineri, 20 octombrie 2017, Ministerul justiției a informat că a avut loc Conferința intitulată ”Protecția drepturilor deținuților și condițiile de detenție din România”, organizată de Ministerul Justiției, eveniment care a urmărit consolidarea dialogului instituțional și identificarea unor soluții optime care să asigure aplicarea unitară a recentelor schimbări legislative în materie, potrivit unui comunicat.

La lucrările Conferinței, conduse prof. univ. dr. Tudorel Toader, ministrul Justiției, au participat reprezentanți ai direcțiilor de specialitate cu atribuții în domeniu din cadrul Ministerului Justiției și secretarul de stat coordonator al acestora, conf. univ. dr. Marieta Safta, judecător Gabriela Baltag, în calitate de reprezentant al Consiliului Superior al Magistraturii, procuror Remus Jurj-Tudoran, reprezentant al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Marian Dobrică, director general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, judecători de supraveghere a privării de liberate, reprezentanți ai Administrației Naționale a Penitenciarelor din structura centrală și conducătorii locurilor de deținere, reprezentanți ai societății civile.

În cadrul întâlnirii, principalele teme de discuție au vizat problemele cu care se confruntă sistemul penitenciar, în lumina deciziei CEDO privind condițiile de detenție, dar și recentele demersuri legislative în materie, respectiv Legea nr. 169/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.

Concluziile întâlnirii au relevat faptul că, pentru interpretarea și aplicarea unitară a legii menționate anterior, se impune organizarea unor întâlniri periodice cu directorii de penitenciare și cu judecătorii de supraveghere a privării de libertate.

Totodată, au fost semnalate aspecte de practica neunitară în ceea ce privește aplicarea dispozițiilor legale în materia liberării condiționate.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii