Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Menţionare în sentinţă a unui termen greşit de exercitare a apelului
25.10.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Jurisprudența ÎCCJ, Procedură civilă, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că menţiunea inexactă in dispozitivul sentinţei apelate cu privire la termenul în care poate fi promovată calea de atac a apelului nu deschide părţii dreptul de a exercita apelul într-un alt termen decât cel prevăzut de art. 284 alin. 1 vechiul C. proc. civ. Chiar dacă menţiunea greşită din dispozitiv ar fi putut constitui motiv ce a împiedicat partea să promoveze calea de atac în termenul legal, nu se poate invoca greşita aplicare, de către instanţa de prim control judiciar, a prevederilor art. 103 alin. 1 teza a II-a vechiul C. proc. civ. dacă partea nu a formulat cerere de repunere în termen, în condiţiile art. 103 alin. 2 vechiul C. proc. civ. În cauză, aplicând sancţiunea decăderii părţii din dreptul de a exercita calea de atac, instanţa de apel a făcut o corectă aplicare a prevederilor menţionate. (Decizia nr. 1887 din data de 10 noiembrie 2016 pronunţată de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect pretenţii)

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti