Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DNA. Condamnări definitive – septembrie 2017
25.10.2017 | Magdalena SĂRSAN

Secţiuni: Content, Drept penal, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust
Magdalena Sărsan

Magdalena Sărsan

În cursul lunii septembrie 2017, în dosare de corupție instrumentate de D.N.A., au rămas definitive 18 hotărâri judecătorești prin care au fost condamnați 24 inculpați între care: secretar general adjunct minister, un prim procuror, trei funcționari publici, doi ofițeri de poliție, un medic – coordonator județean al Programului național de oncologie, un primar comună și un director liceu.

Pedepsele dispuse de judecători față de cei 24 inculpați variază între 4 ani închisoare și 2 ani cu amânare.

Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.

În acest fel, D.N.A. răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare.

:: Sursa : www.pna.ro

1. Prin decizia penală nr. 537 din 29.09.2017, Curtea de Apel Oradea a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul V. A., la o pedeapsă de 3 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată.

Condamnă pe inculpatul R. (fost A.) V., la o pedeapsă de 2 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată.

Obligă inculpații la plata a câte 1.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat în apel.

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea la data de 8 aprilie 2014.

:: Sursa : www.pna.ro

2. Prin decizia penală nr. 332 din 28.09.2017, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul H. C., prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița la data faptelor, la o pedeapsă de 4 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția de magistrat, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență în formă continuatășantaj și favorizarea făptuitorului.

Condamnă pe inculpatul F. Ș. T., administrator al unei societăți comerciale din județul Ialomița la data faptei, la o pedeapsă de 2 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția de administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență în formă continuată.

Confiscă de la inculpatul Hristescu Cristian sumele de 51.562,07 lei și de 42.500 lei fără TVA.

Obligă cei doi inculpați la plata câte unei sume de 600 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției la data de 24 februarie 2014.

:: Sursa : www.pna.ro

3. Prin decizia penală nr. 414 din 28.09.2017, Curtea de Apel Tîrgu Mureș a hotărât condamnarea inculpatului C. C., medic specialist oncologie medicală, șef Compartiment Oncologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc și coordonator județean al Programului național de oncologie pentru județul Harghita la data faptei, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a exercita profesia de medic, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Harghita.

Dispune confiscarea de la inculpat a sumei de 2.120 lei, respectiv a sumei de 203 lei, reprezentând contravaloarea bunurilor primite.
Obligă inculpatul la plata sumei de 7.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Tîrgu Mureș la data de 16 ianuarie 2015.

:: Sursa : www.pna.ro

4. Prin decizia penală nr. 1212/A din 26.09.2017, Curtea de Apel București a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul M. G. C. la data faptei funcționar public în cadrul Serviciului Urbanism al Primăriei Municipiului București, la o pedeapsă de 3 ani închisoare și plata amenzii penale în cuantum de 20.000 lei, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și 6 luni și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa funcția de urbanist și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Condamnă pe inculpatul R.-K. M., la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită.

În cazul celor doi inculpați, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul M. G. C. va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 120 de zile, în cadrul S.C. Amenajare Edilitară și Salubrizare S.A. Sector 5 sau în cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor, în măsura în care starea de sănătate îi va permite.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul R.-K. M. va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 100 de zile, în cadrul Administrației Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6 sau în cadrul Primăriei Municipiului București – Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane, în măsura în care starea de sănătate îi va permite.

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției la data de 09 decembrie 2016.

:: Sursa : www.pna.ro

5. Prin decizia penală nr. 862 din 25.09.2017, Curtea de Apel Suceava a hotărât condamnarea inculpatului B. V., comisar șef în cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul de Ordine Publică, la data faptelor, la o pedeapsă de 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care inculpatul o îndeplinește în cadrul I.P.J. Suceava, fals intelectual în formă continuată și uz de fals.
Desființează în totalitate cele șase înscrisuri falsificate.

Obligă inculpatul la plata sumei de 4.920 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava la data de 19 noiembrie 2014.

:: Sursa : www.pna.ro

6. Prin decizia penală nr. 1180 din 22.09.2017, Curtea de Apel București a hotărât condamnarea inculpaților K. S. A. și C. F., la câte o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În cazul celor doi inculpați, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.

Față de inculpații R. I. D., C. D. A. E., D. G. și G. G. D., instanța a dispus disjungerea cauzei și formarea unui nou dosar.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații K. S. A. și C. F. vor presta fiecare, câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 80 de zile, primul la Primăria Alexandria sau Primăria Smârdioasa, iar a doua la Primăria Roșiorii de Vede sau Primăria Alexandria.

Obligă pe inculpatul K. S. A. la plata sumei de 177.780 lei și pe inculpata C. F. la plata sumei de 106.668 lei către partea civilă, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

Dispune anularea înscrisurilor falsificate de cei 2 inculpați, respectiv declarațiile date de K. S. A. și C. F. la 11.06.2012.

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 29 iunie 2016.

:: Sursa : www.pna.ro

7. Prin decizia penală nr. 1419 din 25.09.2017, Curtea de Apel Craiova a hotărât condamnarea inculpatei D. M., director al Liceului Tehnologic Constantin Brâncoveanu din Orașul Baia de Aramă, județul Mehedinți, la data faptelor, la o pedeapsă de un an, 6 luni și 20 de zile închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată și fals în declarații (4 infracțiuni).

În cazul inculpatei D. M., instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata D. M. va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în cadrul Primăriei Baia de Aramă, județul Mehedinți sau în cadrul unei unități școlare subordonate Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți.

Constată recuperat prejudiciul în sumă de 172.931,80 lei, cauzat de inculpata D. M. părții civile, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

Dispune anularea declarației pe propria răspundere dată de inculpata D. M. în data de 21.12.2011 .

Anulează înscrisurile falsificate, respectiv declarațiile de avere ale inculpatei D. M. aferente anilor 2011, 2012, 2013 și 2014.
Obligă pe inculpata D. M. la plata sumei de 4.650 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare în folosul statului.

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 09 decembrie 2015.

:: Sursa : www.pna.ro

8. Prin decizia penală nr. 747 din 25.09.2017, Curtea de Apel Alba a hotărât condamnarea inculpatului C. N., administrator al SC Carmes Alba SRL Mesentea, jud. Alba, la data faptelor, la o pedeapsă de 2 ani, o lună și 10 zile închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 3 București sau în cadrul Administrației Domeniului Public București.

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba Iulia la data de 08 august 2012.

:: Sursa : www.pna.ro

9. Prin decizia penală nr. 1183 din 22.09.2017, Curtea de Apel București admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție cu inculpatul I. A. și îl condamnă pe acesta la pedeapsa de un an și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an și 4 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în cadrul Primăriei Vânătorii Mici sau în cadrul Primăriei Găișeni.

Obligă inculpatul la plata sumei de 300 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat.

Acordul de recunoaștere a vinovăției și dosarul aferent au fost trimise în instanță de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 06 decembrie 2016.

:: Sursa : www.pna.ro

10. Prin decizia penală nr. 672 din 15.09.2017, Curtea de Apel Brașov a hotărât condamnarea inculpatului B. D. primar al comunei Cernat, județul Covasna la data faptei, la o pedeapsă de un an și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În cazul acestui inculpat, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul B.D. va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei comunei Cernat, jud. Covasna sau în cadrul Societății Tega S.A. Sf. Gheorghe, jud. Covasna, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate nu poate presta această muncă.

Constată că prejudiciul cauzat părții civile, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.), a fost achitat integral de către partea responsabilă civilmente, Primăria Comunei Cernat.
Dispune desființarea înscrisurilor false.

Obligă pe inculpatul B. D. la plata sumei de 100 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare în favoarea statului în apel.

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov la data de 3 noiembrie 2016.

:: Sursa : www.pna.ro

11. Prin decizia penală nr. 1126/A din 14.09.2017, Curtea de Apel București a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul U. C., inspector fiscal în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Ilfov la data faptelor, la o pedeapsă de 2 ani și 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea a două infracțiuni de trafic de influență și condamnă pe inculpatul M. V., inspector fiscal în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Ilfov la data faptei, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

În cazul celor doi inculpați, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații vor presta fiecare, câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, la Administrația Domeniului Public – Sector 2 București sau la Administrația Domeniului Public – Sector 6 București.
Dispune confiscarea de la inculpatul Udrea Cristian suma de 2.600 lei și de la inculpatul M. V. suma de 800 lei.

Obligă pe cei doi inculpați la plata sumei de 10.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, câte 5.000 lei fiecare.

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 12 decembrie 2016.

:: Sursa : www.pna.ro

12. Prin decizia penală nr. 834 din 15.09.2017, Curtea de Apel Suceava admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava cu inculpatul C. Ș. și îl condamnă pe acesta la pedeapsa constând în plata unei amenzi penale în cuantum de 1.350 lei amendă penală, pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă.

Acordul de recunoaștere a vinovăției și dosarul aferent au fost trimise în instanță de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava la data de 2 martie 2017.

:: Sursa : www.pna.ro

13. Prin decizia penală nr. 850 din 14.09.2017, Curtea de Apel Galați a hotărât condamnarea inculpatului N. M., administrator al unei societăți comerciale la data faptei, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de utilizare a subvențiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate.

Încetează procesul penal față de inculpata N. V., ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale pentru infracțiunea de fals intelectual.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul N. M. va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 80 de zile, în cadrul Școlii Gimnaziale „Negoiță Dănăilă” sat. Bucești, com. Ivești, jud. Galați sau în cadrul Primăriei Ivești Serviciul de Salubrizare, jud. Galați.

Obligă inculpatul N. M. la plata către partea civilă, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Direcția pentru Agricultură Galați, a sumei de 103.743,07 lei, cu titlu de despăgubiri civile.

Obligă pe inculpatul N. M. la plata sumei de 2.120 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare în favoarea statului în primă instanță și în apel.

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Galați la data de 11 iulie 2014.

:: Sursa : www.pna.ro

14. Prin decizia penală nr. 478 din 13.09.2017, Curtea de Apel Oradea a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul Ș. A. M., asociat și administrator al S.C. LEOLETA COMIMPEX S.R.L. Oradea la data faptei, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la infracțiunea de înșelăciune în formă continuată și condamnă pe inculpata B. M. S., administrator al S.C. Casa de Editură și Presă Foget 2006 S.R.L. Salonta la data faptei, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată.

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea la data de 5 iunie 2012.

:: Sursa : www.pna.ro

15. Prin sentința penală nr. 1540 din 21.07.2017, definitivă prin neapelare la data de 12.09.2017, Tribunalul București admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției cu inculpatul P. L. la data faptelor secretar general adjunct al Ministerului Mediului și Pădurilor și îl condamnă pe acesta la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, pentru săvârșirea a două infracțiuni de trafic de influență, din care una în formă continuată.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Fundației pentru Promovarea Sancțiunilor Comunitare sau în cadrul Administrației Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6.
Confiscă de la inculpat sumele de 250.000 lei, 18.376 lei și 4.485 lei.

Obligă pe inculpatul P. L. la plata sumei de 1.600 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat.

Acordul de recunoaștere a vinovăției și dosarul aferent au fost trimise în instanță de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției la data de 27 iunie 2017.

:: Sursa : www.pna.ro

16. Prin decizia penală nr. 296/A din 11.09.2017, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât condamnarea inculpatei T. (fostă C.) L., la o pedeapsă de 2 ani și 10 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată.

În cazul acestei inculpate, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 100 de zile, în cadrul Grădiniței nr. 1 Bragadiru sau în cadrul Grădiniței cu program prelungit „Rază de soare” Bragadiru, cu excepția cazului în care din cauza stării de sănătate nu va putea presta această muncă.

Dispune confiscarea de la inculpată a sumei de 8.000 de euro.

Dispune desființarea înscrisurilor false.

Inculpata a fost trimisă în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 28 decembrie 2016.

:: Sursa : www.pna.ro

17. Prin decizia penală nr. 911 din 07.09.2017, Curtea de Apel Bacău admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău cu inculpatul P. I. și îl condamnă pe acesta la pedeapsa de un an și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei comunei Pângărați, jud. Neamț, sau în cadrul Primăriei comunei Alexandru cel Bun, jud. Neamț.

Obligă pe inculpatul P. I. la plata sumei de 100 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat.

Acordul de recunoaștere a vinovăției și dosarul aferent au fost trimise în instanță de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău la data de 24 aprilie 2017.

:: Sursa : www.pna.ro

18. Prin decizia penală nr. 1174/A din 22.09.2017, Curtea de Apel București a hotărât condamnarea inculpatului M. M. M., comisar șef în cadrul Secției 11 Poliție București, la data faptei, la o pedeapsă de 4 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Obligă inculpatul la plata sumei de 500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției, la data de 03 decembrie 2015.

:: Sursa : www.pna.ro

Magdalena Sărsan

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti