« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

Eliberarea extrasului de carte funciară pentru informare, mai rapidă online
24.10.2017 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Marți, 24 octombrie 2017, persoanele interesate pot solicita eliberarea unui extras de carte funciară pentru informare online, contra cost, potrivit ziarulunirea.ro.

Serviciul, care este funcțional încă din anul 2015, este administrat de către Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară și permite eliberarea unui extras de carte funciară pentru informare într-un interval de 15-20 de minute de la momentul solicitării.

În situaţia în care utilizatorii platformei online a ANCPI solicită un extras de carte funciară neconvertită în format electronic, documentul va fi convertit în acel moment, însă eliberarea lui poate dura până la două zile lucrătoare, similar cu timpul de la ghişeu.

În ceea ce privește tariful perceput pentru acest serviciu, acesta este similar cu cel perceput la ghișeu, respectiv 20 de lei, reprezentanții ANCPI având în vedere o viitoare reducere a tarifului în cazul solicitărilor online în scopul stimulării acestora.

Eliberarea extraselor de informare în regim online este posibilă datorită programului de conversie a cărţilor funciare în format electronic, demarat la finalul anului 2015 de către ANCPI, în cadrul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară.

În cadrul aceluiași program, proprietarii a peste 500.000 de imobile din 482 de localităţi, în care s-a finalizat procesul de cadastrare integral sau parţial, pot obţine gratuit actele de moştenitor dacă se află într-o situaţie de succesiune.

 
Secţiuni: Content, Cyberlaw, Drept civil | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD