Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Eliberarea extrasului de carte funciară pentru informare, mai rapidă online


24.10.2017 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Cyberlaw, Drept civil
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 24 octombrie 2017, persoanele interesate pot solicita eliberarea unui extras de carte funciară pentru informare online, contra cost, potrivit ziarulunirea.ro.

Serviciul, care este funcțional încă din anul 2015, este administrat de către Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară și permite eliberarea unui extras de carte funciară pentru informare într-un interval de 15-20 de minute de la momentul solicitării.

În situaţia în care utilizatorii platformei online a ANCPI solicită un extras de carte funciară neconvertită în format electronic, documentul va fi convertit în acel moment, însă eliberarea lui poate dura până la două zile lucrătoare, similar cu timpul de la ghişeu.

În ceea ce privește tariful perceput pentru acest serviciu, acesta este similar cu cel perceput la ghișeu, respectiv 20 de lei, reprezentanții ANCPI având în vedere o viitoare reducere a tarifului în cazul solicitărilor online în scopul stimulării acestora.

Eliberarea extraselor de informare în regim online este posibilă datorită programului de conversie a cărţilor funciare în format electronic, demarat la finalul anului 2015 de către ANCPI, în cadrul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară.

În cadrul aceluiași program, proprietarii a peste 500.000 de imobile din 482 de localităţi, în care s-a finalizat procesul de cadastrare integral sau parţial, pot obţine gratuit actele de moştenitor dacă se află într-o situaţie de succesiune.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti