Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Tudorel Toader: Legea cu privire la recursul compensatoriu a pornit din mandatul anterior
26.10.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 25 octombrie 2017, prof. univ. dr. Tudorel Toader, ministrul Justiției, a declarat, potrivit agerpres.ro: „Legea cu privire la recursul compensatoriu a pornit din mandatul anterior — trei zile la 30 de zile. Proiectul era cu liberare condiționată, parcursul legislativ a condus la suplimentarea de la trei zile la șase zile, din vocație la liberare condiționată, considerate ca fiind executate. Cu asta cred că ar trebui să faceți istoricul reglementării. Când analizezi o reglementare, vezi de unde a pornit, care au fost fundamentele, care a fost motivarea, rațiunea legiuitorului, să urmărești pe parcurs eventual modificările care au survenit, să vezi cine a făcut modificările. 

Comisiile care au lucrat 90 de zile au făcut calcule și în prima zi de intrare a legii au văzut cine trebuie eliberat și cine nu. Au fost eliberați cei 529, au dobândit vocație la liberare condiționată, vocație nu înseamnă că sigur vor fi eliberați, un număr de 3.349. Aceia se vor adresa comisiei, dacă nu au și început, se adresează instanței de judecată și judecătorul va aprecia dacă îi pune în libertate, dacă le dă liberare condiționată sau nu.

Nu am schimbat niciun ordin, am adoptat, am publicat două ordine. Pentru punerea în aplicare a legii, comisiile din penitenciare au lucrat 90 de zile, în lege se prevăd care sunt criteriile pentru a considera un spațiu necorespunzător. Comisiile au făcut inventarierea acelor spații, le-au centralizat la ANP și, pe baza muncii lor, au propus și ministrul a emis ordinul de ministru pentru punerea în aplicare. Să nu îmi cereți să fi dat ordinul la momentul adoptării legii, după care comisiile să lucreze pentru că ar însemna să tragi concluzia înainte de dezbateri, de argumente.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti