Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

Tudorel Toader: Legea cu privire la recursul compensatoriu a pornit din mandatul anterior


26 octombrie 2017 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații, Sistemul judiciar

Miercuri, 25 octombrie 2017, prof. univ. dr. Tudorel Toader, ministrul Justiției, a declarat, potrivit agerpres.ro: „Legea cu privire la recursul compensatoriu a pornit din mandatul anterior — trei zile la 30 de zile. Proiectul era cu liberare condiționată, parcursul legislativ a condus la suplimentarea de la trei zile la șase zile, din vocație la liberare condiționată, considerate ca fiind executate. Cu asta cred că ar trebui să faceți istoricul reglementării. Când analizezi o reglementare, vezi de unde a pornit, care au fost fundamentele, care a fost motivarea, rațiunea legiuitorului, să urmărești pe parcurs eventual modificările care au survenit, să vezi cine a făcut modificările. 

Comisiile care au lucrat 90 de zile au făcut calcule și în prima zi de intrare a legii au văzut cine trebuie eliberat și cine nu. Au fost eliberați cei 529, au dobândit vocație la liberare condiționată, vocație nu înseamnă că sigur vor fi eliberați, un număr de 3.349. Aceia se vor adresa comisiei, dacă nu au și început, se adresează instanței de judecată și judecătorul va aprecia dacă îi pune în libertate, dacă le dă liberare condiționată sau nu.

Nu am schimbat niciun ordin, am adoptat, am publicat două ordine. Pentru punerea în aplicare a legii, comisiile din penitenciare au lucrat 90 de zile, în lege se prevăd care sunt criteriile pentru a considera un spațiu necorespunzător. Comisiile au făcut inventarierea acelor spații, le-au centralizat la ANP și, pe baza muncii lor, au propus și ministrul a emis ordinul de ministru pentru punerea în aplicare. Să nu îmi cereți să fi dat ordinul la momentul adoptării legii, după care comisiile să lucreze pentru că ar însemna să tragi concluzia înainte de dezbateri, de argumente.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică