Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Tudorel Toader: Legea cu privire la recursul compensatoriu a pornit din mandatul anterior


26.10.2017 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 25 octombrie 2017, prof. univ. dr. Tudorel Toader, ministrul Justiției, a declarat, potrivit agerpres.ro: „Legea cu privire la recursul compensatoriu a pornit din mandatul anterior — trei zile la 30 de zile. Proiectul era cu liberare condiționată, parcursul legislativ a condus la suplimentarea de la trei zile la șase zile, din vocație la liberare condiționată, considerate ca fiind executate. Cu asta cred că ar trebui să faceți istoricul reglementării. Când analizezi o reglementare, vezi de unde a pornit, care au fost fundamentele, care a fost motivarea, rațiunea legiuitorului, să urmărești pe parcurs eventual modificările care au survenit, să vezi cine a făcut modificările. 

Comisiile care au lucrat 90 de zile au făcut calcule și în prima zi de intrare a legii au văzut cine trebuie eliberat și cine nu. Au fost eliberați cei 529, au dobândit vocație la liberare condiționată, vocație nu înseamnă că sigur vor fi eliberați, un număr de 3.349. Aceia se vor adresa comisiei, dacă nu au și început, se adresează instanței de judecată și judecătorul va aprecia dacă îi pune în libertate, dacă le dă liberare condiționată sau nu.

Nu am schimbat niciun ordin, am adoptat, am publicat două ordine. Pentru punerea în aplicare a legii, comisiile din penitenciare au lucrat 90 de zile, în lege se prevăd care sunt criteriile pentru a considera un spațiu necorespunzător. Comisiile au făcut inventarierea acelor spații, le-au centralizat la ANP și, pe baza muncii lor, au propus și ministrul a emis ordinul de ministru pentru punerea în aplicare. Să nu îmi cereți să fi dat ordinul la momentul adoptării legii, după care comisiile să lucreze pentru că ar însemna să tragi concluzia înainte de dezbateri, de argumente.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro